Magda (67): Moji synové se nesnášejí a volají na sebe policii. Prý je to moje vina

Magda (67): Moji synové se nesnášejí a volají na sebe policii. Prý je to moje vina

Magda se začala obviňovat, že selhala ve výchově. Přestože dělala, co mohla, její dospělé děti se začaly nesnášet, a dokonce na sebe nejednou volaly policii. Žádná matka nechce přihlížet tomu, jak si navzájem ničí životy. Magda to snáší velice špatně, navíc si vyposlechla, že to je její vina.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 02. 09. 2020 13:30

Když jsem byla mladá, snila jsem o tom, že budu mít velkou milující rodinu. Velkou rodinu sice mám, ale s manželem jsme se rozvedli. Tonda (44), Pepa (41) a Honza (37), to byla moje opora, když jsem procházela rozvodem. Manžel Lubomír začal pít, často mě uhodil a jak měl nejmladší syn osm let, tak jsme šli od sebe. Bylo těžké se postavit na vlastní nohy, tím spíš, když jsem věděla, že od manžela neuvidím ani korunu. Byla jsem vděčná, že mi pomáhali rodiče.

Tatínek umřel před pěti lety, a tak žiji v domě jenom s maminkou, o kterou se starám. Po Lubomírovi jsem měla jednu známost, ale kluci ho odmítali a já jim to nechtěla ztěžovat, a tak jsem zůstala sama. Všichni už mají děti a dva z nich bydlí poblíž. Honza se odstěhoval daleko a vídáme se jen párkrát do roka. Doposud jsem si myslela, že mají mezi sebou hezký vztah.

Šel z nich strach

Když k nám přijel Tonda s Pepou, já chystala jídlo a najednou jsem slyšela křik. Běžela jsem za nimi, abych zjistila, co se stalo, a Pepa držel Tondu pod krkem. Při pohledu na ně mě bodlo u srdce a snažila jsem se je od sebe odtrhnout. Když padla první rána, vykřikla jsem strachy nahlas. Tonda odjel a Pepa rozzuřeně chodil kolem a říkal, že kdyby měl nůž, tak ho snad i bodne. Nedozvěděla jsem se, proč se tak poprali, ale byla jsem z toho hodně špatná. Když se u mě po měsíci Tonda zastavil, náhodou přijel i Pepa. Jak se viděli, začala další hádka. Padala sprostá slova a Pepa vzal kámen a rozbil Tondovi sklo u auta, ten hned volal policii. Myslela jsem, že budu mít infarkt.

Pak se blížily moje narozeniny a já pozvala všechny na oslavu. Prosila jsem je, aby se usmířili a aspoň na oslavu dojeli. U stolu bylo veselo, vnoučata se smála a vypadalo to, že bude všechno při starém. Maminka měla dobrou náladu a pak přišla řeč na práci a zase to začalo.

Kde jsem udělala chybu?

Ti dva na sebe řvali jak koně a obviňovali jeden druhého ze zpackaného podnikání. Neměla jsem vůbec tušení, že spolu rozjížděli nějakou firmu, ale podle řečí to nedopadlo dobře.

Honza se je snažil usměrňovat, snachy šly s dětmi pryč a tatínek v šoku koukal, co se to děje. „Chceš zase volat policii?“ vyštěkl na Tondu Pepa. Stalo se to prý už několikrát. Za ničení majetku, za napadení a kdo ví co ještě. „Co mi to děláte, vždyť jste rodina,“ prosila jsem je, aby toho nechali. Pak tomu nasadila korunu maminka: „To je tvoje vina. Našla sis hrubiána a ochlastu, co jsi čekala, že z nich vyroste?“ a já s pláčem utekla. Nedokážu se smířit s tím, že se moji synové nesnášejí a každý večer přemýšlím nad tím, co mi řekla máma. Snažila jsem se všechny vychovat co nejlépe, ale zřejmě jsem někde udělala chybu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články