Klára (18): S přítelem jsme si nikdy moc nerozuměli. Co se ale děje poslední dobou, je už vážně síla

Klára (18): S přítelem jsme si nikdy moc nerozuměli. Co se ale děje poslední dobou, je už vážně síla
Zdroj: Unsplash

Klára chodí se svým přítelem tři roky. I když od začátku byli povahově dost rozdílní, poslední dobou se jejich vztah začal hodně zhoršovat. Lukáš své přítelkyni často nadává a zakazuje jí chodit ven s kamarádkami. Klára uvažuje, zda v takovém vztahu má smysl zůstávat.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 07. 2021 14:00

Bylo mi patnáct let a příteli dvaadvacet, když jsme spolu začali randit. Od té doby uplynuly tři roky a s naším vztahem to jde od desíti k pěti.

Propast mezi námi se začala prohlubovat

Poznali jsme se na výjezdu. Oba fandíme stejnému fotbalovému klubu, takže v tomto ohledu si pořád máme co říct. Lukáš je Střelec a já Štír. Říká se, že těmto dvěma znamením to nebude klapat, a bohužel tomu začínám věřit. Nikdy mi nepřipadal rozdíl mezi námi tak velký, abychom si nemohli rozumět, ale bohužel se propast mezi námi stále zvětšuje.

Ještě studuji a tím pádem nemám čas, náladu ani energii vstávat třeba ve čtyři ráno, abychom v 5:23 vyrazili na výjezd přes celou republiku. Přítel to ale absolutně nechápe a nutí mě do všeho, co já nechci.

Navíc já zrovna neholduji alkoholu, zatímco přítel pije hodně. Pracuje jako skladník v jedné firmě a celkem ho ta práce baví. Když se ho ale zeptám, co bylo v práci, odpoví že nic. Začínám mít strach, že mi není věrný, neboť tam má kolegyni, které je 49 a dost okatě po něm jede. A když jsem se s ní snažila zkontaktovat, dostala jsem od přítele dost nevybíravě vynadáno, že jsem žárlivá stíhačka.

Pochybuji, zda náš vztah má budoucnost

Přitom on se ke mně chová úplně stejně podezíravě. Jsem silnější postavy, ale umím se pěkně obléknout a vyrazit se spolužačkami do města do baru na pár drinků. Jen tak pro zábavu, ne pro seznámení. Kdykoliv ale Lukášovi řeknu, že půjdu s holkama, tak následuje asi desetiminutová přednáška, že v tom případě je mezi námi konec. Nemůžu sama ani do kina, nebo na pokec k jeho matce. Přitom on si chodí po diskotékách.

Připadá vám to normální? Jsme už dlouho zasnoubení, ale já stále více pochybuji o tom, zda náš vztah má budoucnost. Poradíte mi, co dál?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články