Luděk (45): Manželka neunesla rozvod. Vymyslela dokonalý plán, jak mě zničit

Luděk (45): Manželka neunesla rozvod. Vymyslela dokonalý plán, jak mě zničit
Zdroj: Unsplash

Manipulace ve vztahu je to nejhorší, co může člověk zažít. Zvláště nepříjemné je, pokud k ní partner využívá děti. Luděk má čerstvě po rozvodu a jeho manželka se s nastalou situací nevyrovnává právě nejlépe.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 09. 2021 08:00

Se Zuzanou (45) jsme byli manželé třináct let. Poznali jsme se vcelku pozdě, oba jsme za sebou měli už spoustu vztahů. Myslím, že právě proto nám to spolu nevyšlo.

Zuzana nesla rozvod velice špatně

Každý z nás už byl zvyklý na svůj klid. Především já. Zuzanina neustálá přítomnost mi vadila, nenechala mě ani chvíli na pokoji, a tak jsem býval hodně podrážděný. Začal jsem to řešit po svém, často jsem utíkal z domu. Nedávno moje frustrace z manželství vyústila v rozvod.

Myslel jsem si, že rozpad rodiny nejhůř ponesou děti, ty s tím ale byly překvapivě celkem v pohodě. Zato pro Zuzanu to byl blesk z čistého nebe. „Tos nemohl něco říct? Mohli jsme to řešit jako normální lidé, nemusel jsi hned trhat rodinu,“ řvala na mě. Když jsem jí svůj záměr rozvést se oznámil, nemluvila se mnou skoro týden. Bylo to peklo jak pro mě, tak pro děti.

Nakonec jsem se v klidu a tichosti odstěhoval a doufal, že Zuzana přijde k rozumu. Tím, že bude zarytě mlčet, mě zpátky nezíská. Přes svou počáteční nelibost mi nakonec rozvodové papíry podepsala. „Konečně můžeme oba začít nový život,“ myslel jsem si naivně.

Nenapadlo mě, že dovede být až tak mstivá

Nikdy jsem rozvodem nechtěl ublížit dětem. Mám je z celého srdce rád. Nejvíc mě dokáže rozněžnit naše nejmladší dcera Amálka (7), udělal bych pro ni úplně všechno na světě. Stačí, když na mě zamrká těma svýma očima, a já vím, co znamená otcovská láska.

Zuzana tuto moji slabinu dobře zná. Kolikrát jsem jí o tom říkal. Nikdy by mě nenapadlo, že ji použije proti mně. Ale když ublížíte ženě, musíte čekat uragán. Přesto mě nenapadlo, že Zuzana dovede být až tak mstivá a zákeřná.

Na naše společně akce se vždy rafinovaně vetře

Teprve nedávno jsem prokoukl, o co se snaží. Manipuluje se mnou prostřednictvím dětí, a to především Amálky. Zuzana prostě chce, abych se k ní vrátil. To, že jsem odešel, si bere velmi osobně. Podle rozvodových papírů jsem měl děti vídat každý druhý víkend. Měly ke mně přijet a já s nimi měl o samotě strávit volné dny.

Už je to ale nějaký pátek, co jsem s nimi byl sám. Na náš společný víkend se vždy vetře Zuzana a udělá to velice rafinovaně. Zrovna minulý víkend jsme měli naplánovanou návštěvu zoo. Když jsme odjížděli, přišla za mnou Amálka. „A, tati, mohla by s námi taky jet maminka? Ono by jí doma bylo samotné smutno,“ spustila. A jelikož jí nedokážu říct ne, jede s námi i Zuzana. Je mi jasné, odkud Amálka tohle má. Naočkovala ji moje bývalá manželka.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články