Jarmila (35): Švagrová si na našich dětech léčí svoje mindráky. To, co jim o mně vykládá, prostě neskousnu

Jarmila (35): Švagrová si na našich dětech léčí svoje mindráky. To, co jim o mně vykládá, prostě neskousnu
Zdroj: Freepik

Jarmila řeší nepříjemnou situaci v rodině. Její švagrová trpí tím, že už roky nemůže otěhotnět, a začala se za to mstít. Jako prostředek si zvolila právě Jarmiliny děti.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 08. 2021 08:00

Jsem deset let šťastně vdaná. S manželem Pepou (39) máme dva syny a dceru - Tomíka (7), Lukáše (5) a Janičku (1). Naše štěstí nám nabourává jen švagrová Agáta, která nemůže přijít do jiného stavu. Po posledním pokusu, který jí nevyšel, obrátila svůj vztek proti nám. Nejhorší na tom je, že to odnášejí naše děti.

Se švagrovou jsme si nikdy nerozuměly

Agáta už oslavila Kristova léta, má několik let přítele a marně se snaží o dítě. My nevíme, kde je problém, a raději se na to neptáme. Můj vztah s Agátou byl totiž od začátku všelijaký. Jsme každá úplně jiná. Téměř na ničem se neshodneme. Dalo by se říct, že mezi námi od začátku panuje napětí.

První větší konflikt jsme spolu měly před čtyřmi lety. Vyčetla mně i manželovi, že jsme ve výchově nezodpovědní. Hodnotila to, jak Tomáše vychováme, respektive nevychováváme. Tehdy jsme jí jednohlasně řekli, co si o jejím názoru myslíme. Pepa jí stranou vyčinil, aby nestrkala nos do věcí, do kterých jí nic není.

Já na ni od té chvíle pohlížím jinak. Naši komunikaci jsem omezila na minimum. Chtěla jsem si hlavně zachovat tvář a neklesnout na její úroveň. Nejhorší na celé situaci je to, že tchyně je vždy na její straně, takže Pepa musí čelit dvojí kritice.

Zničehonic otočila a chtěla hlídat kluky

Naše vztahy se ocitly na bodu mrazu v době, kdy jsem porodila Janu. Agáta najednou chtěla sem tam hlídat naše kluky. ,,To abys měla čas na Janičku, když je tak malá,“ lhala mi tehdy do očí. Kluci k ní občas jeli a já byla vděčná. Pepa mi dokonce děkoval, že jsem nad ní nezlomila hůl. ,,To víš, ona je dost zdeptaná tím, že pořád nemůže počít,“ omlouval ji.

Prvních pár návštěv bylo v pohodě. Až jednou, když kluci přijeli, byli oba divní. Hned jsem se ptala, co jim je. Lezlo to z nich jako z chlupaté deky, ale nakonec Tomáš promluvil: ,,Teta říká, že nám kupuješ levné věci, aby ti zbyly peníze na alkohol.“ To byla první bomba, kterou jsem se o sobě dozvěděla. ,,Aha. A co vám tetička ještě vykládá?“ zajímalo mě.

Tomáš pokračoval: ,,Teta říkala, že Janu měla mít ona. Ne ty. Prý sis další dítě nezasloužila. Tvrdila nám, že se o nás špatně staráš a máš oči jen pro Janu.“ Zvedla jsem telefon a okamžitě té káče volala. ,,Znáš děti. Ty toho nakecají. Snad bys jim nevěřila,“ lakovala mě Agáta. Své syny znám velmi dobře, takže ano, uvěřila jsem jim.

Začala proti mě navádět moje syny

Dlouho jsem si nepřála, aby kluci k tetě jezdili. Ona ale vyvinula nátlak na tchyni a ta posléze na Pepu. Ten mě nakonec ukecal. ,,Ona to tak nemyslí. Dej jí ještě šanci,“ přemlouval mě. Klukům se tam moc nechtělo, ale nakonec jeli. Byla jsem jak na trní, s jakou jobovkou se vrátí.

Tentokrát to Agáta vzala za jiný konec. Nakoupila jim drahé hračky. Tomášovi dokonce mobil, který jsme mu chtěli dát sami, ale až v pozdějším věku. Takže kluci najednou otočili a tetičku Agátu milují. Dostala je tam, kam chtěla, a teď s nimi manipuluje. Já jsem návštěvy zatrhla, ale Pepa mě přebil. Jsem ve velmi prekérní situaci, protože tiše přihlížím tomu, jak Agáta navádí kluky proti mně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články