Gábina (32): Na rodinné oslavě jsem viděla něco, co se nesmí švagrová nikdy dozvědět

Gábina (32): Na rodinné oslavě jsem viděla něco, co se nesmí švagrová nikdy dozvědět
Zdroj: Freepik.com

Gábina na jedné rodinné oslavě viděla něco, na co by ráda zapomněla. Teď řeší, zdali má švagrové říct, co viděla, nebo navždy mlčet. Co myslíte?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 12. 2020 18:00

Můj manžel má sestru Editu (27), která žije pět let s přítelem Michalem. Nedávno pořádala oslavu, kde se stalo něco, na co bych ráda zapomněla.

Rodinná oslava

My jsme spolu s Honzou osm let. Máme spolu jedno pětileté dítě, které je štěstím celé rodiny. Manželova sestra je ve vztahu s Michalem pět let. Na děti to zatím moc nevypadá. Tchyně Lenka (55) by si přála, aby i její dcera měla děti. Nedávno se konala oslava Editiných narozenin.

Přijela nejbližší rodina, tedy Honzovi prarodiče a jedna teta. Edita udělala pohoštění, lehce se popíjelo. Rodina z manželovy strany je postavena na pevných základech. Nebo alespoň tak to na mě vždycky působilo. Líbilo se mi, že jich je tolik. Já už mám jen sestru.

Seděli jsme u stolu a měly přijít na řadu přípitky. Tchyně u stolu zrovna neseděla a vlastně ani Michal. Oslava byla v domě, který je docela veliký, tak jsem ostatním řekla, že jdu najít tchyni a někdo další ať zavolá Michala, abychom si připili a nakrojili dort.

Načapala jsem je

Vyšla jsem do druhého patra. Volala jsem: „Lenko, kde jsi? Jdeme si připít na zdraví tvé dcery.“ V patře bylo hrobové ticho. Dveře od toalety i koupelny byly otevřené, ale nikdo tam nebyl. To je divné, kde by mohla být, říkala jsem si. Už jsem chtěla sejít dolů za ostatními, když vtom jsem zaslechla hlas z jednoho pokoje.

Vrátila jsem se tam a zaťukala jsem na dveře pokoje, odkud hlas vyšel. Přiložila jsem hlavu na dveře, abych si poslechla, zdali tam někdo je. Nerada bych Lenku zastihla v nějaké nepříjemné situaci. Nakonec jsem za kliku vzala a dveře jsem otevřela. První, čeho jsem si všimla, byly otevřené dveře od veliké skříně.

Šla jsem tím směrem a dveře skříně zavřela. Stála tam Lenka, ale ne sama. Stál za ní polonahý Michal, který se rychle oblékal. „Co to tady děláte, proboha?“ zeptala jsem se šokovaně. Zakryla jsem si rukou oči a raději jsem utekla. Cestou ze schodů jsem potkala Editu. Šla hledat Michala a svoji mámu.

Váhám, zdali mám říct pravdu

Tvoje máma je nahoře, už jde. Pojď jdeme připravit talíře,“ řekla jsem. Nemohla jsem jí dovolit, aby tam šla a viděla to, co jsem právě viděla já. Za pár minut přišla Lenka s Michalem. Nejdřív přišla Lenka se slovy, že se šla převléknout, a za další chvíli přišel Michal. Tvrdil, že si šel pro schovaný dárek pro Editu. Rovnou jí popřál. Neměla šanci odhalit, co se nahoře doopravdy dělo. Michal s Lenkou se na mě střídavě dívali.

Měli zjevně strach, že si jejich tajemství nenechám pro sebe. Mně do toho nic není, ale přijde mi to minimálně ujeté. Vlastní matka ubližuje své dceři tímto způsobem? Jak zvrhlé a nechutné! Nejlepší ale mělo teprve přijít. Když jsme pronesli přípitek, Edita zůstala stát a řekla: „Jsem těhotná!“ Otočila se na Michala, dala mu pusu a pronesla: „Budeš tatínek!“ Pak se otočila směrem na Lenku a řekla: „A ty mami, ty budeš babička!“ Teď mi poraďte, co mám dělat. Mám to Editě říct?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články