Radka (50): Manžel ode mě odešel za mojí snachou. Ranil mě i svého syna

Radka (50): Manžel ode mě odešel za mojí snachou. Ranil mě i svého syna
Zdroj: Freepik.com

Radka si myslela, že její manželství stojí na pevných základech. Netušila však, že stačí málo a vše bude ztraceno. Její syn přivedl domů představit svoji novou přítelkyni. Manžel paní Radky se do ní ale zakoukal a po čase byl odhalen. Místo svatby se konal rozvod. Dá se taková věc odpustit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 11. 2020 10:00

Když jsem slyšela nějaký příběh o tom, jak po letech manželství došlo k nevěře, která znamenala konec, smála jsem. To se mně a manželovi nemůže nikdy stát.

Syn se bude ženit

S manželem Viktorem (52) máme syna Adama (25). U nás doma vždycky vládl klid a pohoda. Adam nebyl problémové dítě, manžel byl skvělý na všech frontách. Když si Adam našel holku, moc jsme mu to přáli. Kdyby jim to vydrželo, my se mohli začít těšit na vnoučata. Když syn cítil, že je to vážné, přivedl nám ji představit.

Vybral si moc dobře. Lenka (24) byla nejenom velmi příjemná, ale také půvabná. Cítila jsem ze svého syna, že ji velmi miluje. Viktor také večer kýval hlavou, když jsem říkala, jak je Lenka skvělá. Zdůraznil hlavně to, jak je krásná. Rýpla jsem do něj se smíchem: „Pro ni jsi ale starej dědek, tak si nech zajít chuť.“

Adam nám jednoho dne oznámil, že požádal Lenku o ruku. Do roka bude svatba. Seznámili jsme se i s jejími rodiči. Vzhledem k tomu, že nemají mladí vlastní bydlení, jsme se domluvili, že jim jako rodiče přidáme peníze na byt. Musím říct, že na toto období ráda vzpomínám. Syn byl šťastný jako blecha, nevěsta byla úžasná.

Manžel a budoucí snacha

S její matkou Lucií jsem si velmi rozuměla, staly se z nás kamarádky. Chodily jsme spolu na kávu. Jednou, když jsme vycházely z kavárny, jsem si všimla Viktora s Lenkou. Volala jsem na něj, aby si mě všimnul. Když mě uviděl, zdál se být překvapený. „Co tu děláte?“ ptala jsem se nevinně. Viktor začal koktat, že se Lence rozbilo auto.

Nějak jsem to neřešila, protože mi to přišlo normální. Naopak, říkala jsem si, jak mám skvělého manžela, když neváhal a jel jí na pomoc. Večer jsme se sešli normálně doma a dali si večeři. Do toho mi volal syn a požádal mě, zdali bychom jim půjčili na dva dny auto, protože Lenka ho má už tři dny v servisu.

Byla jsem v šoku. Uhodila jsem na Viktora, jak to dnes bylo s tím autem. Hned jsem viděla, že se chystá lhát. „Řekni mi pravdu, co jste tam s Lenkou dělali?“ ptala jsem se a cítila jsem, že je něco špatně. Po těch letech Viktor věděl, že nemá cenu zapírat. Vyslechla jsem si to nejhorší možné. Mají spolu poměr!

Zůstali jsme sami

Můj manžel a moje budoucí snacha jsou milenci. Dokonce mi řekl: „Víš, jak jsi jednou řekla, že jsem pro Lenku moc starý? Vyprovokovalo mě to k tomu, abych to na ni zkusil. Ona se chytla a jsme do sebe zamilovaní už rok.“ Nevěřila jsem tomu. Co tomu řekne náš syn? Jeho vlastní otec mu přebral ženu.

Viktor se přiznal, že se chce nechat rozvést a být s Lenkou. Během této hádky mi znovu volal syn a velmi brečel. Řekl mi to, co jsem se právě dozvěděla od manžela. Lenka ho opouští. Syn mi nechtěl říct, že ten muž, kvůli kterému Lenka odchází, je táta, aby mě neranil. Já smýšlela stejně, tak jsem raději mlčela.

Mezitím se Viktor sbalil a odešel. Druhý den jsme se sešli s Adamem a ujasnili si, jak to je doopravdy s Lenkou a otcem. Nakonec jsem se zhroutila. Skončila jsem na antidepresivech. Adam to zvládnul o chlup lépe. Otce ale už nechce v životě vidět.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články