Klára (50): Manžel mě opustil kvůli mladší ženě a teď se chce vrátit. Nevím, zda mu to odpustím

žena
Zdroj: Freepik

Klára nám zaslala svůj příběh o tom, jak to, co vypadá jako jistota, může ze dne na den skončit. Její manželství se po dvaceti letech rozpadlo. Manžel měl poměr se svoji sekretářkou. Klára se z toho oklepala a začala znovu žít. Nyní se po třech letech její exmanžel ozval a žádá něco, o čem si Klára není jistá, že zvládne.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 09. 2020 11:00

S Liborem jsme byli manželé dvacet let. Máme spolu tři děti, o které jsme se starali s tou největší láskou. Právě, když byly děti veliké a vlastně už to nebyly děti, ale dospělé osoby a odstěhovaly se, doma se to změnilo. Libor byl v práci od rána do večera. Já se věnovala svým koníčkům, ale nic mě nedokázalo naplnit tolik, jako to, když jsme byli spolu. Možná jsem byla naivní, ale já věřila, že se stále milujeme. Já to tak cítila. Byl to muž mého života.

Scéna jako ze špatného filmu

To, že je dlouho v práci, hájil nějakým projektem. Nic jiného jsem za tím nehledala, protože svoji práci vždycky miloval a věnoval se jí na sto procent. První náznaky, že se něco děje, jsem odhalila náhodně jednou v noci. Bylo mi špatně od žaludku a musela jsem se jít napít. Libor nebyl v posteli, ale slyšela jsem tichý hlas z kuchyně. V jednu ráno s někým telefonoval. Byla jsem rozespalá, takže jsem omylem bouchla dveřmi a vylekala ho. Když si mě všiml, vedl hovor v jiném tónu a oslovil svého kolegu Honzu, kterého jsem znala. Tím, že mi bylo špatně, jsem situaci moc neřešila. Vzala jsem si léky na žaludek a šla spát. Ráno jsem se ho ptala, s kým to v noci mluvil. Řekl, že s Tomášem, ale já měla v paměti, že do telefonu řekl Honzo.

Zpozorněla jsem, protože to začínalo zavánět. Několikrát jsem si všimla, jak zasněně kouká do telefonu, telefonovat odcházel do ústraní. Žena pozná, když se něco děje. Jednoho dne jsem se rozjela k němu do práce, protože tvrdil, že tam bude do večera. On tam skutečně byl, ale ne sám. Oddával se radovánkám se svojí sekretářkou. To, co znám z filmů, jsem sama zažila. Nic nevysvětloval, neomlouval se. Možná jsem mu to celé ulehčila tím, že jsem ho načapala při činu. Přišla žádost o rozvod, šlo to ráz naráz. Přiznal se, že poměr má už rok. Hodlá si ji vzít a mít s ní děti. Přišlo to jako čistá rána z nebe. Na půl roku mě to vyřadilo ze života.

Prosí o odpuštění a já váhám

Děti stály na mé straně. Jim ale nic neudělal, takže jsem si přála, aby vztahy mezi nimi nadále fungovaly. Uběhly tři roky od rozvodu a mně volal Libor s pozváním na večeři. Neměla jsem co ztratit, z nejhoršího jsem byla venku, tak jsem pozvání přijala. Šli jsme do restaurace, kde mě požádal o ruku. Vysypal si popel na hlavu a řekl, že udělal chybu, když požádal o rozvod. Jeho sekretářka ho chtěla jenom kvůli penězům. Doma byla k ničemu, neuměla ani uvařit. To, že šlápnul vedle, zjistil de facto hned a doteď hledal odvahu se mi ozvat a požádat o odpuštění.

Chce se ke mně vrátit a já ho stále miluji. Ale vážně mám přejít to, že si užíval pár let jinde s mladou holkou a teď by rád teplo domova?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články