Jitka (36): Nový partner uklízí a vaří. Vytáčí mě to, protože je lepší než já

smutná žena
Zdroj: Pixabay.com

Jitka po velmi krátké době nabídla svému novému partnerovi, aby u ní bydlel. Ve všem jim to klapalo a ukázalo se, že Pavel je nejen zdatný kuchař, ale dokáže pečlivě uklízet, a to Jitku hodně znervózňuje.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 03. 11. 2020 06:30

Jmenuji se Jitka a nedávno jsem sama sobě přiznala, že jsem vždycky měla „problém“, jestli se to tak dá nazvat, a chodila jsem z jednoho vztahu do druhého.

Nikdy jsem nebyla sama

Začala jsem randit od svých patnácti a nepamatuji si, že bych od té doby byla nezadaná. Když jsem se s někým rozešla, druhý den jsem už měla nového. Jednou se stalo, že jsem novou lásku našla ještě před ukončením.

Zamyslela jsem se nad tím

Nebylo to tak, že bych střídala partnery jako ponožky, s bývalým jsem byla sedm let, ale když zjistil, že nemohu mít děti, začalo to mezi námi být divné, až to skončilo úplně. Máma mě poprvé v životě poprosila, abych se už nevrhala do vztahů po hlavě. Vzala jsem si to k srdci, ale už po měsíci jsem potkala Pavla.

Bylo nám spolu hezky a po pěti týdnech mi řekl, že si musí najít nový byt. Ze mě najednou vypadlo, že by mohl jít ke mně. Dopomohl tomu ještě nouzový stav, kdy jsme se shodli na tom, že když se nedá nikam chodit, budeme spolu alespoň doma. A tak se Pavel nastěhoval a všechno šlo jako po másle.

Montuje se do všeho

Jenže jeden den pozoroval, jak vařím, a začal mi do toho mluvit. Odbyla jsem ho, dovařila jsem to podle sebe a jedli jsme. On se rozhodl, že druhý den uvaří to samé jídlo, tentokrát podle sebe. Žasla jsem, jak zdatný je, vůbec jsem to o něm nevěděla. Musím říct, že to chutnalo skvěle. Jenže od té doby se Pavel zhostil veškerého vaření a odmítá mě do kuchyně pouštět. Nejdřív mě odháněl, abych si odpočinula, pak přiznal, že to je kvůli tomu, že vaří lépe.

Vytáčí mě, že kromě kuchyně po mně ještě přerovnává mnou uklizené věci. Víc vydrhne sporák, lépe setře podlahu, má lepší systém ve skládání nádobí do myčky a já se cítím strašně. Dělá to jakože s úsměvem a nenápadně, ale mně to leze na nervy. Přitom bordelářka nejsem a vařit umím, on ale dělá všechno lépe. Tohle asi dlouho nevydržím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články