Věra (40): Naše dcera se za mě stydí, protože jsem tlustá. Nejsem schopná zhubnout, bojím se o náš vztah

žena, obezita, jídlo
Zdroj: Freepik

Věra nikdy nepatřila mezi vyloženě hubené ženy. Její manžel měl slabost pro ženské, které byly krev a mléko. Věře se to ale celé vymklo kontrole a po porodu se ocitla na astronomické váze. Když byla její dcera starší, řekla jí něco, co ji velmi ranilo. Manžel, který s její postavou neměl nikdy problém, ji teď prosí, aby se změnila. Podaří se jí to?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 09. 2020 15:00

Jako malá holka jsem byla docela hubená. Dokud jsem lítala venku, neměla jsem s váhou problém. Přibírat na váze jsem začala na střední škole, přestala jsem aktivně sportovat a hned to bylo znát. Kdy jsem přibrala enormně, bylo po porodu dcery Alenky.

Manžel mě má rád tlustou

Můj manžel Radek má rád, když je u ženy na co sáhnout. Má rád kypré tvary, proto jsem od něj nikdy neslyšela výtku na svoji postavu. Už několik let jsem docela tlustá. Nebyl důvod to nějak řešit, Radek stále tvrdil, že mě miluje takovou, jaká jsem. Během těhotenství jsem přibrala neuvěřitelných třicet pět kilo. Všichni mě utěšovali, že to shodím, jakmile se dcera narodí. Nejvíc prý pomáhá kojení.

Po porodu dcery se ale nic takového nestalo. Naopak. Tím, že jsem byla z péče o miminko dost vyčerpaná, rychlou energii jsem doháněla čokoládou a sladkou limonádou. Nebylo mi ani hloupé v noci jít do lednice, sníst balení párků a k tomu tři housky. Každé ráno jsem si říkala, že to bylo vážně naposledy. Cítila jsem, že přibírám s každým novým dnem.

Dcera oslavila druhé narozeniny a já měla skoro sto padesát kilo. Na procházkách jsem jí nestačila. Proto jsme přestaly tolik chodit ven a hrály si doma. Stále jsem hledala výmluvy, proč nemůžu zhubnout. Jakmile Alenka nastoupila do školky a já se vrátila do práce, během půl roku jsem přibrala dalších pět kilo. Už jsem neměla žádný pohyb, buď jsem seděla v práci nebo doma.

Dcera mě nenávidí

Drsné probuzení přišlo v době, kdy dcera nastoupila do školy. Když mě viděli její kamarádi, stala se terčem posměchu. Smáli se jí, že její máma je tlustý obr. Nejdřív kvůli tomu byla jen smutná a mě začalo hryzat svědomí. Co mi mělo být větší motivací, než moje vlastní dítě?

Na druhém stupni, když už z toho měla Alenka rozum, na mě začala být zlá. Jakmile mě doma viděla jíst sladké, okřikla mě. ,,Mami nejez to, vždyť jsi hrozně tlustá.“ Místo toho, abych ji poslechla, jsem jí za to dala pohlavek, aby nebyla drzá. Rozbrečela se a řekla: ,,Nenávidím tě, stydím se za tebe.“

Podrazili mě

To bolelo. Běžela jsem si pro další čokoládu a celou jsem si spořádala. Brečela jsem sama nad sebou, nad svojí slabostí. Vyprávěla jsem Radkovi, co se stalo. Čekala jsem podporu, ale místo toho i od něj přišla krutá pravda: ,,Věro, já tě miluji, ale Alenka má pravdu, musíš s tím něco dělat, už to není hezký pohled.“

Byla jsem z toho na dně. Dva lidé, které miluji nejvíc na světě, mě podrazili. Tak to totiž celé vnímám. Najednou mu to vadí? Alenka požádala Radka, aby ji vozil do školy on. Dokud prý nezhubnu, nechce se vedle mě ukazovat. Obávám se, že s tím vážně budu muset začít něco dělat. Bohužel nevím, jak začít.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články