Leona (31): Kamarádka zhubla skoro šedesát kilo a od té doby je to s ní k nevydržení

žena
Zdroj: Unsplash.com

Leona si v nové práci našla kamarádku, se kterou si hned na začátku velmi sedly. Mirka byla totiž veselá kopa, která nezkazila žádnou srandu. Jednoho dne ale Mirka přišla do práce značně posmutnělá. Šlo o zdravotní problémy a Mirka musela zhubnout. Jenže jak se jí dařilo shazovat kila, opouštěla ji i její dobrá nálada. Co se stalo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 08. 2020 08:00

S Mirkou jsme se seznámily v práci. Ona už tam pracovala dva roky a já nastoupila jako nováček. Měly jsme stejnou pracovní pozici a ona mi se vším pomohla, byla velmi přátelská a ochotná. Staly se z nás kamarádky.

Z kolegyně se stala kamarádka

Mirka byla vážně skvělá, byla s ní hrozná sranda. Taková ta veselá kopa, co každý den hýří skvělou náladou. O tlouštících se říká, že jsou víc veselí. Mirka totiž byla velmi silná, troufám si říct, že mohla mít minimálně půlmetrákovou nadváhu. Ona se tím nějak netrápila, nebo alespoň na okolí tak působila.

Snědla, co mohla, a vůbec se za to nestyděla. Trochu jsem jí záviděla to, že to neřeší, protože já šílela nad každým kilem, které jsem nabrala. Měla jsem ji ráda, protože to byla čistá duše, která v sobě neměla žádnou zlobu nebo nenávist. Jednoho dne ale přišla a byla jiná, smutná a nemluvná. V kanceláři jsem to řešit nechtěla, takže jsem ji po práci vytáhla na dortík, aby se rozveselila.

Z kamarádky se stala nadřízená

Mirka se mi svěřila, že byla na preventivní prohlídce u svého lékaře, kde si vyslechla otřesné výsledky, co se jejího zdraví týče. Vysoký tlak, vysoký cholesterol, náběh na cukrovku a mnoho dalšího. Seděla na dortíkem a bylo vidět, že je z toho nešťastná. Rozhodla se, že to musí změnit a zhubnout, a to hned. Dortík od sebe odstrčila a rozloučila se.

Druhý den přišla a měla zcela jinou skladbu jídla. Byla jsem na ni pyšná. Vzala to velmi vážně. Držela se statečně téměř rok do další kontroly, kde jí hodnoty klesly, a ona se vyburcovala k tomu, aby shodila druhých téměř třicet kilo.

Jenže jak jí mizely kilogramy, mizela i její veselá a přátelská povaha. Najednou byla velmi kritická k ostatním a bohužel i ke mně. Neustále komentovala, co jím, že se málo hýbu a že když mám takový zadek, měla bych sukni vyměnit za kalhoty. Uznávám, že úbytek váhy jí velmi slušel a bylo vidět, že se cítí dobře. Jenže čím víc hubla, tím víc zlá a nenávistná byla. Už jsem ani nestála o to, abychom spolu někam šly. Když uplynulo dalších pár měsíců a ona se dostala na svoji zdravou váhu, už jsme se bavily velmi povrchně.

Tajně usilovala o vyšší pozici, které nakonec dosáhla, a nyní je to moje nadřízená a musím říct, že je to peklo. Kamarádství je pryč a nyní spolu doslova válčíme.

Je to asi hloupé, ale skoro bych si přála, aby byla zase tlustá. Snad by se jí vrátila hodná a přátelská povaha...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články