Laura (28): Přítele v práci povýšili. Začal se ke mně chovat jako k podřízené

žena
Zdroj: Freepik.com

Laura žila v celkem spokojeném vztahu, než se její přítel dostal na vyšší pozici a začal se jí měnit před očima Doufala, že se časem vrátí zase do starých kolejí, ale to se bohužel nestalo. Naopak začal být nesnesitelný a choval se k ní jako k podřízené. Jak celou situaci nakonec vyřešila?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 08. 2020 08:00

S Patrikem jsme spolu něco přes tři roky. Do nedávna to byl celkem klidný vztah, kde jsme si byli rovni. Jenže nedávno ho v práci povýšili. Dostal se z řadového pracovníka na pozici team leadra a teď si myslí, že je pán tvorstva.

Najednou potřeboval něco extra

Od začátku našeho vztahu jsem věděla, že Patrik chce dělat kariéru. V práci zůstával na přesčasy, plnil i úkoly, které mu zrovna nevoněly, byl proaktivní a doufal, že mu to pomůže nahoru. Trvalo to sice déle než rok, ale nakonec se zadařilo. Byla jsem na něj pyšná.

Náležitě jsme jeho úspěch oslavili a já mu přála, aby se mu v pozici vedoucího asi dvaceti lidí vedlo dobře. Neměl před sebou lehký úkol, část jeho podřízených ještě nedávno byli kolegové. Zprvu se choval pokorně, později, když už si byl jistý v kramflecích, začal být namyšlený a nic mu nebylo dost dobré. Nakoupil si drahé oblečení, prý pro zvýšení autority. Kladl na své podřízené poměrně vysoké nároky a po čase tento nešvar přinesl i domů. Začalo to nenápadně, že on je v práci šéf, tak mu snad to kuře oberu a dám na talíř. Přece to nebude dělat on, Pan Někdo. Málem jsem se skácela. V duchu jsem se mu vysmála a kuře neobrala. Tak si raději objednal sushi až domů, což jsem nečekala. Měnil se před očima.

Nedej bože, když jsem ho požádala, aby doma umyl nádobí nebo pověsil prádlo. Vždy přišla odpověď ve smyslu, že na tyto práce má své lidi, tím myslel v tu chvíli mě.

On je pan NĚKDO

Naše bavlněné povlečení bylo najednou pro socky, takže jsem musela koupit satén, pod kterým se nedalo spát. Auto jsme měli sotva rok, ale už si musel koupit nové, přece nemůže jezdit do práce v takové plečce. Nestačila jsem se divit, co s ním změna pracovní pozice udělala. Už jsem si skoro začínala přát, aby se mu nedařilo a byl z funkce sesazen a vše bylo jako dřív.

Bohužel to vypadalo, že jeho arogance v práci nese ovoce, a tak se po čase dostal ještě o stupínek výš. A to byl konec našeho vztahu. Stejně si ze mě udělal jen obyčejnou služku, která pracuje v obyčejné lékárně. Nechodím dlouho kolem horké kaše, takže jsem vyložila karty na stůl, ale byl už tak pohlcen tím, že on je někdo a já mu nesahám ani po kolena, že náš vztah vzal rychlý konec. Jestli je mi to líto? Ano je, ale lepší teď, než kdybychom už měli děti. Co by ty chudinky třeba musely zažívat, na to nechci ani pomyslet.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články