Radim (34): Manželka kupuje našim dětem všechno z druhé ruky. Stydím se za ni

muž, žena, dítě
Zdroj: Unsplash.com

Pan Radim se nám svěřil se svým trápením. Má doma skvělou ženu, která mu porodila dvě zdravé holčičky. Spokojený život narušila až podivná mánie jeho ženy. O co přesně jde a jak to pan Radim vyřešil?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 08. 2020 07:30

S Irenou (32) jsme se seznámili kdysi na jednom táboře, kde jsme působili jako praktikanti. Hned na začátku jsem si všiml její výrazné vlastnosti, byla velmi praktická a nerada něčím plýtvala. Jídlo v její přítomnosti do koše nesmělo. Vždycky našla způsob, jak ho zužitkovat. Velmi mi to imponovalo.

Nejlepší máma pod sluncem

Netrvalo dlouho a začali jsme spolu chodit. Zhruba po roce jsme spolu i bydleli. Děti jsme chtěli oba, takže ani zde nebyl žádný problém. Po čase se nám narodily dvě holky, Eliška a Kačenka. Irena byla tou nejvzornější maminkou, dbala na pestrou stravu, místo televize raději holkám připravila vlastní zábavu. Její styl výchovy se mi velmi líbil. Takové dětství bych si sám přál. Já se živil jako programátor, takže o peníze jsme neměli nouzi. I když mi to občas někdo nevěřil, žili jsme velmi spokojený a hlavně šťastný život. Jenže než holky začaly chodit do školky, přišla jistá změna.

Irena se zbláznila do nakupování, což by mi tak nevadilo, kdyby se nejednalo o zašmudlaný second hand. Začala tak oblékat především naše princezny. Když jsem viděl, co vše nakoupila a ještě z toho měla radost, že máme hodně oblečení za málo peněz, nechtěl jsem jí nadšení kazit.

Děti se holkám smály

Na oblečení bylo hned na první pohled vidět, že už je někdo nosil. Seprané mi ani tak nevadilo, ale děravé tepláky, flekaté pyžamo do školky nebo zcela okopané boty už dost...

Uznávám, že to vždy stálo méně, než kdybychom věci koupili nové nebo značkové. Jenže podle holek to vypadalo, že nemáme doma ani na rohlík. Měly by nosit sukýnky, šatičky, parádit se, místo toho pořád vypadaly, jako kdyby přišly zrovna od ohně. Už jsem se na to nemohl dívat a zcela v klidu jsem Irenu požádal, aby to už nekupovala, že peníze přeci máme a není nutné šetřit zrovna na dětech.

Bohužel jsem se nesetkal s pochopením. Ba naopak. Doma se rozhostilo ticho a dusno.

Holky můj špatný pocit umocnily, když chodily ze školky smutné, že se jim děti smějí za to, že vypadají jako šmudly. Nejhorší je pohled do smutných dětských očí. Převzal jsem nad tím kontrolu a vzal holky do značkového krámu a na co si ukázaly, to jsem jim koupil. Šly obě po šatech a střevíčkách, které doma ve skříni neměly.

Irena málem pukla vzteky, když to viděla. Byla na mě velmi naštvaná a já se ptal proč? Neudělal jsem nic špatného. Tvrdila, že holky zbytečně rozmazluji a vlastně tím podkopávám její autoritu jako matky.

Jak to celé dopadlo? Když chystám holky ráno do školky já, oblékají si, co jsem jim nakoupil, a dále nakupuji i já. Irena to také dělá po svém. Je to celé na hlavu, protože holky jsou z toho zmatené. Jednou jdou do školky za princezny a druhý den jsou z nich chudinky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články