Marika (53): Stydím se za manžela, dělá nám ostudu na sídlišti. Lidé si myslí, že jsme chudáci

žena
Zdroj: Freepik.com

Paní Marika se nám svěřila, jaké hobby si její manžel našel po tom, co skončil v práci, a začal si užívat důchod. Jeho zvláštní koníček je ale ostudou pro ně oba. Marice tak nezbylo nic jiného než velmi razantně zakročit. Jak nyní jejich domácnost funguje?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 08. 2020 07:30

Svého muže Tomáše (63) jsem poznala před 30 lety na bleším trhu. Přetahovali jsme se o jednu retro vázu. Díky ní jsme dnes manželé, máme společně tři děti. Když to vezmu kolem a kolem, až do nedávna jsme vedli spokojený život.

Manžel se ale rozhodl, že už se napracoval dost, a tak půjde do předčasného důchodu. Říkal, jak se těší, že doma dodělá věci, na které neměl čas, bude jezdit za dětmi a konečně se bude moct věnovat novým koníčkům.

Jednou, když jsem přišla z práce, hned v chodbě na mě čekalo překvapení. Ošklivé a smradlavé křeslo. ,,Proboha Tomáši, co je to za hrůzu,“ vyděsila jsem se. Muž přiběhl celý nadšený, že našel u popelnic křeslo, které se mu tak líbilo, že ho vzal domů a  časem ho nechá opravit. Napadlo mě, že peněz máme docela dost, takže není důvod brát věci od popelnic. Nadšená jsem nebyla, ale říkala jsem si, že se mu asi vážně líbilo a nechtěla jsem mu kazit jeho radost.

Z bytu se stávala skládka

Bohužel křeslem to neskončilo. Další dny se to opakovalo. Jednou přinesl staré pánve, příště kabelky, asi pro mě. Každý den to bylo něco, ale jedno pojítko bylo stejné. Vždy to sebral u popelnic. Chtěla jsem to utnout, protože nám ty krámy začínaly zabírat dost místa, a každý nový kus dost zapáchal nebo byl špinavý až nechutný. Na žádnou renovaci ani umytí nikdy nedošlo.  Manžel moje prosby, ať nám to domů netahá, neslyšel.

Ostuda na sídlišti

Jednou jsem se vracela z práce a vystoupila o zastávku dřív, že se domů projdu. Viděla jsem muže, který podle kalhot vypadal jako ten můj, jak má hlavu v popelnici a vše vyhazuje ven. Byl to Tomáš. Nevěděla jsem, zdali jít raději dál, nebo ho odtáhnout domů. Soused, který šel kolem, si ho všiml a s úsměvem se ho ptal, co tam zase hledá. Polilo mě horko a raději jsem šla domů sama.

Doma jsem to Tomášovi vytmavila a řekla mu, že je to trapné, co si o nás lidi pomyslí? Urazil se. Požádala jsem ho, aby všechno, co do teď nasbíral, vzal a vyhodil tam, kde to našel. To odmítl. Udělala jsem to sama, a tak máme tichou domácnost. Doufám, že od teď už svůj volný čas bude vyplňovat jinak než sbíráním starých smradlavých věcí od popelnic.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články