Aneta (49): Můj muž si pořídil netradiční zvíře. Sousedé nás nenávidí a já to asi nezvládnu

Aneta (49): Můj muž si pořídil netradiční zvíře. Sousedé nás nenávidí a já to asi nezvládnu

Aneta si doposud žila hezky se svým manželem Jirkou, se sousedy měli dobrý vztah a doma vládla idylka. Jenže jednoho dne přišel Jirka s tím, že má překvapení. Aneta si představovala všechno možné, ale tohle ji nenapadlo ani ve snu. Má s tím problém nejen ona, ale i všichni okolo, kromě Jirky.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 10. 08. 2020 13:00

Jirka byl můj první kluk, nikoho jiného jsem nepoznala a nikdy jsem po tom netoužila. I po tolika letech můžu s jistotou říct, že se máme moc rádi a jsme pořád nejlepší přátelé. O to víc mě ale překvapilo, s čím nedávno přišel, aniž by se se mnou poradil.

Bydlíme v domečku s velkou zahradou a máme skvělé sousedy. Jedni jsou starší, ti druzí jsou v našem věku a často spolu grilujeme a klábosíme na zahradě. S Jirkou jsme spolu vychovali syna Petra (25), který už s námi ale nebydlí. Když jsem poslouchala od sousedky Marušky, jakou krizí si prošli, když se odstěhovaly jejich děti, byla jsem ráda, že u nás nic takového neproběhlo. S Jirkou jsme pořád něco dělali, nikdy jsme se nenudili.

Nepříjemné překvapení

Jenže jedno sobotní ráno si Jirka přivstal, že musí někam jet. Když se vrátil, vběhl do kuchyně a potutelně se usmíval. „Mám bezvadné překvapení, to se zblázníš,“ měl úsměv od ucha k uchu a já všeho nechala a šla se mrknout. Na zahradě si vykračoval páv!

„Ty jsi koupil páva?!“ vyhrkla jsem ze sebe a v šoku jsem na něj koukala. Jirka byl pyšný, prý nikdo takového mazlíčka doma nemá. „Páv je dobrý hlídač, budeš mít radost“ a celý den s ním byl na zahradě a fotil si ho ze všech stran. Radost jsem opravdu neměla. Sousedi se smáli, jestli jsme se nezbláznili, a já se strašně styděla. Jirka na něj volá Ferdo a mně už to začíná lézt na nervy.

Bude si muset vybrat

Ferda totiž brzo ráno začal řvát jak na lesy. Když jsem celá vzteklá vylezla ven, abych ho zahnala, našla jsem ho, jak sedí na naší střeše. Nejenže to je nepříjemný budíček, je to otravné celý den.

Když jsem dala Jirkovi nůž na krk, že se mi to nelíbí a Ferda musí z domu, popadl mě asi největší vztek v životě. Jirka totiž celou situaci pojal tak, že Ferda je osamělý, a tak přivezl ještě jednoho. Sousedi s námi nechtějí už mluvit, neustále si stěžují, že nemají doma klid. A já je chápu. Také mi to vadí, jenže Jirka to nevidí a vzdát se jich nechce. Povídá si o nás celá vesnice a lidé u plotu zastavují, aby si je natočili. Nevím, co ho to popadlo, proč se se mnou neporadil, ale dlouho to asi nevydržím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články