Michaela (30): Matka se za mě stydí tak, že podle toho zvolila i dárek k narozeninám, a dala mi ultimátum

žena, obezita
Zdroj: Freepik.com

Paní Michaela se s námi podělila o smutný příběh, jak mohou některé vztahy dopadnout. Její matka měla představu o tom, jak by měla Michaela vypadat, ta bohužel představu své matky nenaplňovala, a tak dostala na výběr. Dokázala nakonec paní Michaela nátlaku své matky odolat? Jak to celé dopadlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 08. 2020 08:00

Už jako malé dítě jsem měla problémy s váhou. Když se podívám na fotky ze školky, vyčnívám, bohužel ne výškou, ale šířkou. Na základní škole se to trochu zlepšilo, trochu jsem se vytáhla, ale hubená jsem nebyla.

Na střední školu jsem se těšila, hlavně proto, že tam snad nikdo tolik neřeší, kolik kdo měří a váží. Díky bohu jsem chytla super partu, které to bylo jedno, že jsem tlustá. Měli mě prostě rádi.

Matka se za mě styděla

Ve třeťáku jsme se zamilovala. Richard (37) byl taky při těle, ale mně se to líbilo. Rozuměli jsme si, měli jsme se rádi. Po střední škole jsem nastoupila rovnou do práce v administrativním oddělení. Neslo to s sebou jedno zlo a to, že se jedná o sedavé zaměstnání. Začala jsem dál přibírat k už tak vysoké váze, kterou jsem měla.

Vždycky, když mě matka viděla, zhrozila se a neodpustila si nejapné poznámky typu, že vážím víc jak dva sloni. Jenže čím více do mě matka ryla, tím víc jsem svůj smutek nad tím, že mě nebere takovou, jaká já jsem, zajídala velkým množstvím jídla. Když mi volala, skoro jsem s ní nechtěla mluvit, věděla jsem, že se bude vyptávat, kolik vážím a kdy už se sebou začnu něco dělat.

Dala mi dárek, který měl o všem rozhodnout

Blížily se moje narozeniny a já se skoro bála matku pozvat. K oslavě patří dort a spousta dalších pochutin a nezdravého jídla, tedy alespoň v mém podání. Před ní jsem skoro nejedla. Když došlo na rozbalování dárků, toho od matky jsem se bála a bohužel právem. Dostala jsem poukaz na odtučňovací kúru. Řekla mi, že pokud se mi podaří shodit 30 kilo, naše vztahy udržíme, pokud to odmítnu, škrtne mě ze svého života. Nehodlá se za mě už nadále stydět. Abych jí citovala: ,, Nedala jsem ti život, abys vypadala jako tlustý prase.“ Richard se mě snažil uklidnit, že to určitě nemyslí vážně a jen se mě chce podpořit, i když zrovna ne hezkým způsobem. Běžela jsem do kuchyně a narvala si do pusy skoro polovinu dortu. Pak jsem se složila na zem a brečela.

Odtučňovací kúru jsem nezahájila. Pokud mě matka odmítá jen kvůli tomu, že jsem tlustá nebo obézní, jak ráda říká, tak ani já nechci být její dcerou. Matka si pohlídala, jestli se programu zúčastním, a když zjistila, že ne, nevolá mi, když jí volám já, telefon nebere. Otce ani neznám, takže na něj se obrátit nemohu. Jsem z toho smutná, že to takto dopadlo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články