Před devíti lety tragicky zemřela spisovatelka Simona Monyová. Manžel ji znásilňoval a krutě bil

Před devíti lety tragicky zemřela spisovatelka Simona Monyová. Manžel ji znásilňoval a krutě bil
Zdroj: Wikimedia Commons/Michal Klajban/CC 3.0

Simony Monyová zemřela přesně před devíti lety. Život oblíbené a úspěšné české spisovatelky vyhasl poté, co ji krutě ubodal vlastní manžel, který její život proměnil v jedno velké peklo. Monyová tento svět opustila v pouhých 44 letech.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 03. 08. 2020 12:22

Simona Monyová, která se narodila v roce 1967 v Brně, psala především ženské romány, ke kterým čerpala inspiraci ve vlastním životě. Často v nich poukazovala na mezilidské vztahy a domácí násilí, jež poznala na vlastní kůži.

Monyovou zavraždil manžel

Společně se svým manželem Borisem Ingrem vlastnili nakladatelství Mony, pod kterým vydávala své knihy. Ta poslední (Srdceboly) vyšla v roce 2011. V srpnu téhož roku pak úspěšná spisovatelka tragicky zahynula.

Oblíbenou spisovatelku po jedné z hádek zavraždil její manžel a bývalý kameraman České televize Ingr, který jí zasadil šest ran nožem. Následně zavolal pomoc, bodl i sám sebe a vyskočil z okna.  Ingr však přežil a díky tomu, že přivolal pomoc, dostal i o tři roky kratší trest. Nakonec byl v roce 2013 definitivně odsouzen na 15 let odnětí svobody.

Jedenáct let ji bil a znásilňoval

Ingr dělal Monyové, která přivedla na svět tři děti, ze života hotové peklo. „Simona se mi svěřila, že ji manžel jedenáct let bil a znásilňoval. Vyhrožoval jí také opakovaně i smrtí,“ uvedl po její vraždě pro novinky.cz nejbližší přítel Monyové Richard Sacher. „Simona mě několikrát informovala o hrůzách, které se u nich doma děly. Muž ji měl znásilnit dokonce prý i před nejmladším synem. Bohužel jsem se domníval, že přehání a nepřikládal jejím tvrzením takovou váhu,“ dodal.

Podle Sachera ležela Monyová v posledních měsících před svou vraždou několikrát i v nemocnici, dost možná právě kvůli domácímu násilí. Autorka řady úspěšných knížek, z nichž některé byly i zfilmované, doslova trpěla. „Za posledních pár měsíců zhubla na třiačtyřicet kilogramů a měla vážné psychické problémy,“ uvedl Sacher.

Monyová měla deprese

Monyová musela také splácet dluhy, které nasekal právě Ingr, za něhož musela zaplatit okolo milionu a půl korun. I proto v roce 2011 stihla vydat dvě knihy během pár měsíců. V červnu pak měla svého manžela vystěhovat z domu, který hlídala ochranka.  „Říkala, že je na tom bídně a má šílené deprese,“ citoval Sachera portál novinky.cz. Krátce na to její život vyhasl.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články