Přitažliví muži bez vlasů: Hynek Čermák, Marek Vašut nebo Zdeněk Pohlreich jsou fešáci i s pleší

Přitažliví muži bez vlasů: Hynek Čermák, Marek Vašut nebo Zdeněk Pohlreich jsou fešáci i s pleší
Zdroj: Herminapress
Marek Vašut patří mezi naše nejvíc charismatické herce.Herec Robert Jašków často hraje díky svému vzhledu typické záporáky.Písničkář Pokáč má zástupy fanynek i díky své holé hlavě.Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nedávno zveřejnil fotografie z doby, kdy měl ještě vlasy.+ 11 fotek+ 12 fotek

Marek Vašut, Hynek Čermák, Daniel Landa nebo Rudolf Hrušínský nemjladší. Co tyhle fešáky spojuje, je holá hlava, která je podle Daily Mail znakem chytrosti, dominance a jistého charisma. My jsme pro vás vytipovali 15 slavných českých mužů, kterým vlasy neubírají na přitažlivosti. Co o své holé hlavě soudí skladatel Michal David? A kdy přišel o vlasy šéfkuchař Zdeněk Pohlreich? Nebáli jsme se zeptat.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 06. 2023 12:00

Podle studie Dr. Franka Muscarella z Barry University na Floridě, o které informuje Daily Mail, jsou plešatí muži obecně považováni za chytré, dominantní a sexy"Existuje velké množství literatury, která ukazuje, že ačkoli ženy mají rády fyzicky atraktivní muže, jsou také velmi přitahovány známkami vysoké společenské dominance," objasňuje doktor Muscarella. Jak jinak si vysvětlit, že jsou Hynek Čermák, Marek Vašut nebo Robert Jašków tak často obsazováni do roli charismatických fešáků nebo přitažlivých zločinců? Před Danem Landou, Jiřím Kornem nebo rapperem Rytmusem jdou zase zástupy fanynek do kolen.

Podle BBC tomuto scénáři nahrává také teorie o údajném větším sexuálním apetitu plešatých mužů: "Populární teorie spočívá v tom, že mají vyšší hladiny mužského hormonu testosteronu, což je činí mužnějšími a zvyšuje jejich sexuální apetit, ale v důsledku toho ztrácejí vlasy v mladším věku, než je průměr," vysvětluje BBC, ovšem pravdivost této teorie prý dodnes nelze stoprocentně potvrdit.

Zdeněk Pohlreich má pleš od vojny

Magazín Lifee.cz se proto rozhodl toto téma otevřít a slavných českých mužů se na jejich plešatění zeptat. Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha to bylo v době jeho mládí velké téma a společnost rozhodně nebyla vůči plešatým mužům otevřenější. „Já přišel o vlasy hodně brzy. Už když jsem se vrátil z vojny, bylo jasné, že to nijak dobré nebude,“ vypráví šéfkuchař. V té době – chlap bez vlasů – to nebylo jako dneska. Dneska, když má někdo holou hlavu, tak je to úplně normální. Ale tehdy se to řešilo opravdu hodně.“ 

Dnes si Zdeněk ze ztráty vlasů pranic nedělá. Ostatně, holá hlava je vlastně jeho poznávací značka. „Všichni jsme nějak vypadali před čtyřiceti lety, ale gravitace je svině, to se nedá nic dělat,“ směje se sympatický šéfkuchař.

Michal David si pochvaluje, že ušetří

Zda je v očích žen přitažlivější díky holé hlavě, to skladatel Michal David s jistotou netvrdí. Ženy jsou podle něj v tomto ohledu komplikované a každé se líbí něco jiného. "Některým ženám se to líbí, jiným to nevadí, ale jsou i takové, které plešatého muže nechtějí," krčí rameny během rozhovoru pro Lifee.cz. "Když tenkrát přišel o vlasy Bruce Willis a začal hrát plešatý, tak prohlásil, že to má tu výhodu, že neutratí za kadeřníka. A tahle praktická stránka věci přijde také fajn," pochvaluje si Michal David.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články