Princ Harry, Ed Sheeran či Adam Mišík: 10 atraktivních zrzků, o kterých sní tisíce žen

Princ Harry, Ed Sheeran či Adam Mišík: 10 atraktivních zrzků, o kterých sní tisíce žen
Zdroj: Herminapress, Showpix/koláž Lifee.cz
Herce Pavla Baťka vídáme na televizních obrazovkách stále častěji, aktuálně například v seriálu Duch. Batěk má slabost pro námořnická trička, kterých má ve skříni velkou zásobu a nerad chodí v civilu v něčem jiném, než jsou proužky.Představitel Rona Weasleyho z filmové ságy o Harry Potterovi Rupert Grint se stal otcem a svou fotkou s dcerou naprosto zboural Instagram. Byl historicky první osobností, která získala milion sledujících v rekordně krátkém čase.Herec David Švehlík je synem herce Aloise Švehlíka a ekonomky Florentiny Švehlíkové. Říká o sobě, že je nerad středem pozornosti, přesto ho filmová kamera miluje a fanynky také. Objevil se ve filmech Román pro ženy, Anděl Páně nebo Úsměvy smutných mužů.Pavel Dytrt je synem herce Pavla Trávníčka a dabérky Heleny Dytrtové. Ačkoli jsou jeho doménou divadelní prkna, štěstí zkoušel také v soutěži Muž roku. Dostal se sice do finále, na medailovou příčku ale nedosáhl.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zrzaví muži vždy vyčnívali z davu. Podle vědců mají dokonce vyšší práh bolesti než zbytek populace a do sta let ze světa úplně vymizí. To by ovšem byla velká škoda! Vybrali jsme pro vás desítku slavných mužů s ohnivými vlasy, kteří svým charismatem a sexappealem hravě strčí do kapsy konkurenty s běžnější barvou vlasů.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 03. 2022 08:00

Z jako zatraceně sexy - a to zrzaví muži prostě jsou! Probouzet se vedle britského prince Harryho by chtěla snad každá slečna. Charisma a úspěch u žen se zrzkům zkrátka nedají upřít. Nejenže jsou jedineční svým vzhledem, ale mají i spoustu dalších vlastností, které z nich dělají naprosté unikáty. Přehled důvodů, proč zrzky milovat, vám nyní přináší web Lifee.cz.

Ohnivé vlasy prokazatelně souvisejí s vášnivou povahou

Lidé se zrzavými vlasy tvoří pouhé procento nebo dvě z celkové populace. Měli bychom si jich ale vážit, protože podle deníku The Irish Post mohou do sta let úplně vymizet, a to vinou klimatických změn. Zrzavé vlasy lidí ve Skotsku, Irsku nebo na severu Anglie jsou podle něj pouhou adaptací na klima. Pokud se bude i nadále oteplovat, zrzci zkrátka vymizí. To dělá ze zrzavých mužů opravdové horké zboží. Podle nejnovějších studií se také těší prokazatelně častějšímu sexu a větší pozornosti žen než běžní muži.

Nemalý podíl na tom mají celebrity. Jak píše list Daily Mirror, rusovlasí muži, jako je princ Harry nebo Ed Sheeran, mají v poslední době velký vliv na sexuální život Britů. Jeden z pěti mladých zrzků přiznává, že od doby, co se proslavila Sheeranova píseň Shape of You, těší se z mnohem větší pozornosti žen. Zrzavé celebrity tak podle všeho způsobují, že se z dříve šikanovaných zrzků stává žádané zboží.

Zrzavé ženy jsou bohyněmi v posteli

Mezi slavnými rusovláskami u Britů jednoznačně vítězí Emma Stone nebo Isla Fisher. Obě jsou navíc podle šuškandy skutečnými postelovými bohyněmi. Studie hamburského výzkumníka, profesora Dr. Wernera Habermehla, se zabývala sexuálním životem stovek německých žen a dávala ho do souvislosti s barvou vlasů. „Sexuální život žen se zrzavými vlasy byl jednoznačně aktivnější než těch s jinou barvou. Měly více partnerů a sex častěji, než je průměr. Výzkum dokazuje, že ohnivá zrzka rozhodně dostojí své pověsti," píše se v závěru studie.

Zrzaví muži nikdy nezestárnou

Máte doma zrzavého muže? Potom byste měla vědět, že váš protějšek nikdy nezestárne. Tedy alespoň co se týče barvy vlasů, které díky pigmentu nešediví. Přirozeně přejdou do blond nebo do bílé.

Lidé se zrzavými vlasy jsou podle vědců také méně citliví na bolest nebo chlad. Genová mutace (MC1R), která stojí za zrzavými vlasy, má vliv také na receptory bolesti„Naše testy prokázaly, že lidé s zrzavými vlasy jsou méně citliví na určitý druh bolesti. Reagují slaběji na tlak či bodnutí. Jsou tak vlastně více chránění proti negativním zážitkům, což je určitě zajímavé zjištění," tvrdí profesor Lars Arendt-Nielsenon.

A konečně, podle studie British Journal of Cancer je u mužů se zrzavými vlasy o 54 % nižší pravděpodobnost vzniku rakoviny prostaty než u jejich hnědovlasých protějšků. Náchylnější však jsou k rakovině kůže.

Podívejte se v naší fotogalerii na výběr těch nejvíc sexy zrzků současnosti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články