Prokletí monacké knížecí rodiny Grimaldiů: Tragické havárie, nevěry i nemanželské děti

Prokletí monacké knížecí rodiny Grimaldiů: Tragické havárie, nevěry i nemanželské děti
Zdroj: Pixabay.com

Monacký knížecí rod Grimaldiů, v jehož čele stojí Albert II. Monacký, je nejspíš prokletý. Na slavný rod se totiž lepí jedna pohroma za druhou. Kletba, která trvá už řadu let, zasáhla několik členů této známé dynastie a vyžádala si i oběti na životech.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 09. 06. 2020 12:01

Rod Grimaldiů se dostal k moci ve třináctém století a v Monaku vládne dodnes. Velkou pozornost mu zajistil princ Rainier III., který se v roce 1956 oženil se slavnou oscarovou herečkou Grace Kelly. Narodily se jim tři děti, Caroline, Albert a Stéphanie. Jenže v roce 1982 dvaapadesátiletá kněžna tragicky zemřela poté, co při řízení svého auta dostala mrtvici a zřítila se ze srázu. „Kdyby se to stalo doma, mohla by se posadit a cítila by se lépe. Ale je to jen domněnka,“ uvedl pro New York Times doktor Jean Chatelain.

Spousta lidí ovšem měla jasno – na slavný rod udeřila kletba, kterou na něj ve třináctém století uvrhla žena znásilněná jedním z Grimaldiů. Tehdy prý prohlásila, že Grimaldiové nikdy nenajdou v manželství skutečné štěstí. Od té doby si rodina prošla i dalšími těžkými situacemi.

Havárie člunu

Smutný osud mělo manželství nejstarší dcery Grace a Rainiera, Caroline. Ta si nejprve za muže vzala pařížského bankéře Filipa Junota, s tím však nemohla mít děti, a tak šli od sebe. Následně se provdala za Stefana Casiraghiho, se kterým se dočkala tří potomků. Jenže její manžel, bohatý italský obchodník zemřel ve svých třiceti letech při závodě motorových člunů. Jeho člun převrátila vlna a plavidlo následně vybouchlo.

Stéphanie střídala partnery

Hodně toho má za sebou i druhá dcera Grace Kelly, Stéphanie, která seděla ve stejném autě, v němž její máma havarovala. Stéphanie nehodu přežila, spousta lidí však tvrdila, že za volantem byla právě ona. Možná i proto později začala vést rušný život a vystřídala řadu partnerů. V roce 1991 se zamilovala do svého osobního strážce Daniela Ducrueta, se kterým si pořídila dvě děti. Jenže bulvární tisk ho poté přistihl u bazénu se striptérkou. Stéphanie zase později měla poměr s cirkusákem.

Problémy Alberta

Na plátky bulvárních novin se dostal také současný kníže Albert II. Monacký, po jehož boku stojí manželka a bývalá olympijská plavkyně Charlene Wittstock z Jihoafrické republiky. V roce 2014 se jim narodila dvojčata, ovšem Albert má i dvě nemanželské děti. A poté, co se začalo spekulovat o tom, že má ještě dalšího potomka, byla Charlene údajně odhodlaná odjet zpátky do Afriky. Knížecí pár však tuto krizi nakonec ustál.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články