Mocný kníže s koronavirem. Jak bojuje s nemocí monacký Albert II., který je bohatší než britská královna?

Mocný kníže s koronavirem. Jak bojuje s nemocí monacký Albert II., který je bohatší než britská královna?
Zdroj: Showpix.com
Albert II. je monacký kníže, který je bohatší než britská královna Alžběta II. Na začátku roku 2020 se stal prvním monarchou, který onemocněl koronavirem.Jeho manželkou je od července 2011 bývalá olympijská plavkyně Charlene Wittstocková, dnes tedy kněžna Charlene. V prosinci 2014 se páru narodila dvojčata Jacques a Gabriella, která se v tomto pořadí stala následníky knížete Alberta.Matkou Alberta II. byla legendární herečka Grace Kelly.S Rainierem III., otcem knížete Alberta, tvořila médii obletovaný pár.+ 5 fotek+ 6 fotek

Monacký kníže Albert II. se kromě svého šlechtického statusu proslavil i jako vynikající sportovec a také obdivovatel krásných žen. Potomek knížete Rainiera II. a slavné hollywoodské herečky Grace Kelly však nyní čelí zdravotním problémům. Koronavirem onemocněl jako vůbec první hlava státu v Evropě. Jak se zákeřnou nemocí bojuje?

Olga Ross
Olga Ross 30. 03. 2020 11:56

Monacký kníže Albert II. se v těžké době může spolehnout na péči svojí rodiny a těch nejlepších lékařů. Koneckonců, jako jeden z nejbohatších panovníků světa si může dovolit to nejlepší. Jak žije kníže, který je bohatší než britská královna Alžběta II.?

Nákaza koronavirem

Monako se kromě přírodních krás Francouzské riviéry pyšní i proslulými událostmi jako je Monako Grand Prix nebo Monako Yacht Show - tyto luxusní podívané ostatně proslavily malé knížectví po celém světě. Monako má sice jen okolo 40 tisíc obyvatel, třetinu z nich však tvoří milionáři.

Albert II., který Monaku vládne od roku 2005, kdy zemřel jeho otec Rainier III., prožívá náročné období. Nedávno dvaašedesátiletý panovník podstoupil testy na koronavirus s pozitivním výsledkem. Oficiální zdroje tuto informaci potvrdily, uvedly ale také, že šlechticův zdravotní stav není znepokojující. Albert II. je nyní pod kontrolou lékařů. Nachází se doma, odkud i nadále pracuje.

Bohatší než britská královna

O skutečnosti, že monacký panovník dostane jen tu nejlepší zdravotnickou péči, nemůže být ani pochyb. Kníže Albert II. totiž patří mezi nejbohatší monarchy - na světovém žebříčku figuruje na 14. místě. Výše jeho majetku je odhadována až na 3,2 miliardy dolarů (v přepočtu 72 miliardy korun). Vlastní desítky lukrativních nemovitostí a půdu v Monaku i ve Francii. Má rovněž podíl ve společnosti, která provozuje kasino a další zábavní podniky v knížectví.

Díky těmto investicím se Albert II. může pochlubit mnohem vyšším majetkem, než jakým disponuje britská královna Alžběta II.. Celková hodnota jejího jmění se odhaduje na "pouhých" 500 milionů dolarů (11,7 miliardy korun).

O bohatství Monaka se z velké části zasloužili bývalí představitelé knížecí rodiny, panovník Rainier III. a jeho manželka a celosvětově známá herečka Grace Kelly, která tragicky zahynula při autonehodě v roce 1982. Jejich legendární kasina, jež lákají bohaté návštěvníky, i slavné přehlídky luxusních jachet nyní přispívají k bohatství Monaka i jejich potomků v čele s knížetem Albertem II.

Velký sportovec

Nynější panovník Monaka vyrůstal se svými sestrami v přepychu. Jmění jeho rodiny mu dovolilo studovat na vynikajících školách, stejně jako se naplno věnovat koníčkům. Dvaašedesátiletý kníže totiž vždy patřil mezi velké příznivce sportu a sám se od mládí věnoval mnoha sportovním disciplínám jako baseballu, fotbalu, golfu, tenisu, nebo lyžování. Šlechtic také vlastní černý pás v judu, pětkrát nastoupil při bobových soutěžích na zimních olympijských hrách a dokonce se účastnil Rallye Paříž-Dakar. Nebojí se ani extrémních situací, což potvrdil návštěvou severního i jižního pólu.

Starý mládenec

Albert II. má i další vášeň kromě sportů. Svou pozornost totiž vždy často obracel k atraktivním ženám. Dlouholetý starý mládenec má dvě nemanželské děti, které nemají nárok stát se panovníky Monaka. První dceru, Jazminu Grace, která se narodila v roce 1992, si pořídil s americkou realitní makléřkou a druhorozeného syna Alexandra má s bývalou letuškou.

Luxusní svatba

V červenci 2011 ovšem "spadla klec" a starý mládenec se oženil s bývalou olympijskou plavkyní Charlene Wittstockovou. Na svatbě s touto jihoafrickou rodačkou kníže rozhodně nešetřil. Třídenní oslavy se vzhledem k náročným požadavkům zapsaly do historie jako jedny z nejdražších vůbec.

Novomanželé za veselku údajně zaplatili 70 milionů dolarů (1,57 miliardy korun). Mezi hosty se objevil již zesnulý návrhář Karl Lagerfeld, modelka Naomi Campbell, nebo další legendární návrhář, Giorgio Armani. Na svatební hostině si novomanželé nechali zahrát od americké rockové skupiny Eagles. Po necelých třech letech se Albertovi II. a Charlene narodila dvojčata Jacques a Gabriella, která jsou v tomto pořadí následníky monackého trůnu.

Večírky s hvězdami

Oficiální rezidencí knížecí rodiny je Monacký palác, který byl vybudován v roce 1162 a ochraňuje jej téměř stovka speciálně vycvičených vojáků. I když kníže Albert II. nesdílí informace o tom, kde s rodinou tráví dovolené, ví se, že celá rodina patří mezi velké příznivce lyžování. Zimní radovánky si tak často užívají ve Švýcarsku a v létě tráví čas na jachtě. Princezna Charlene také čas od času sdílí fotografie ze společných výletů s dětmi v zahraničí.

V rámci propagace celosvětově proslulých akcí manželé rádi sdílí informace a fotografie z gala večírků, které se v Monaku pořádají, například v rámci výstavy Yacht show. Na těchto událostech se kníže s manželkou obklopují celebritami a slavnými osobnostmi z celého světa. Mezi častými hosty bývají zpěvačky Madonna a Katy Perry, herci Orlando Bloom, Leonardo DiCaprio nebo Hugh Grant.

NA SLADKÝ ŽIVOT MONACKÉHO KNÍŽETE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články