Dovolená pro miliardáře: Pokochejte se pohledem na nejluxusnější jachty světa

Jachta Streets od Monaco
Zdroj: Beautifullife.com
Jachta Streets od MonacoLuxusní jachta pro bohaté ženyJachta AzzamVečer na takovéhle jachtě by si nechal líbit každý z nás+ 6 fotek+ 7 fotek

Kdo by nechtěl zažít krásnou dovolenou na luxusní jachtě a užívat si pohled na okolní moře a přírodní krásy různých zemí. Jachty jsou velmi drahou záležitostí a ti nejbohatší lidé světa to vědí a na svých mazlíčcích si opravdu zakládají.

Petra Járková
Petra Járková 24. 05. 2019 18:00

Jachta Dubai (cena: 7,8 mld. Kč)

Tuto jachtu si objednal princ Jefri Bolkiah z Bruneje, a to již deset let předtím, než byla hotová (rok 2006). Poté však tuto jachtu nabyla společnost Platinum Yachts pro viceprezidenta Spojených arabských emirátů Muhammada bin Rašída Al Maktúma, který si sám navrhl interiér lodi. Nechybí samozřejmě spousta místa na opalování, několik vířivek či bazén. Samozřejmostí je také helipad a cestovat zde může až 115 lidí.

Azzam (cena: 14,5 mld. Kč)

Majitelem této jachty je prezident Spojených arabských emirátů Chalífa bin Saíd Ál Nahján. V pořadí je to čtvrtá nejdražší jachta na světě a svou délkou 180 metrů patří také mezi ty nejdelší. Luxusní interiéry byly navrženy francouzským interiérovým návrhářem Christophem Leonim. Také byste se rádi na něčem podobném svezli?

Streets of Monaco  (cena: 24,5 mld. Kč)

Jak už sám název napovídá, mělo by se jednat o plovoucí repliku Monaka a chybět nebude ani ikonické Monte Carlo. Uvnitř pak tento 150metrový kolos ukrývá zvěčněné monacké památky. Nechybí zde slavné Monte Carlo Casino, závodní dráha a také Hotel de Paris, Cafe de Paris, La Rascasse a Loews Hotel. Mimo to zde najdete také bazény, tenisové kurty a luxusní apartmány s balkony. K vybavení patří také menší jachty, helikoptéry či ponorky. Majitel je zatím neznámý, a tak je tento plovoucí luxus stále k mání.

Eclipse (cena: 33,4 mld. Kč)

Hrdým majitelem druhé nejdražší jachty na světě je ruský miliardář Roman Abramovič, zároveň se jedná také o druhou největší jachtu na světě. O něco delší je jen jachta Azzam, která vypadá velmi podobně. Nachází se zde celkem 24 pokojů pro hosty, dva bazény, několik vířivek, zábavní klub a také dva helipady, další tři menší lodě a jedna ponorka. Jachta se skládá také z tzv. antipaparazzi štítu, který se skládá z laserů, které obklopují celou loď. Pro chod této jachty je potřeba až 70 členů posádky.

History Supreme (cena: 100,3 mld. Kč)

Nejdražší jachta světa na to na první pohled vůbec nevypadá. Měří jen 31 metrů, pořídil si ji jeden malajský podnikatel a její cena tkví hlavně v použitém materiálu, kdy na tvorbu bylo použito nejméně 100 tun především zlata a platiny. Drahými materiály je tak ozdobena téměř celá loď. Tohle už je jen pro opravdové fajnšmekry.

Na výše zmíněné jachty se můžete podívat ve fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články