Zajímavé ženy Česka: Šperková designérka Lucie Trnková navrhuje ozdoby podtrhující ženskost a styl

Trnková dělá svou práci s láskou a vášní.
Zdroj: archiv značky LUCIE TRNKOVÁ GLAMSTONES
Lucie Trnková má zlaté české ručičky.Lucie navrhuje a zpracovává šperky z českých produktů.Její šperky nosí české hvězdy.Když někdo umí dělat svou práci s grácií.+ 1 fotka+ 2 fotky

Tvorba designérky Lucie Trnkové je zaměřená především na ženy, které milují svou ženskost a rády ji nejen doplňují, ale i zdůrazňují. Monogram značky LT se objevuje a prolíná ve všech kolekcích a vznikají tak stylové kousky, na kterých již na první pohled vidíte autorský um a rozpoznatelnost vysokého stylu a jedinečného vkusu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 11. 2018 07:20

V seriálu Zajímavé ženy Česka se zaměřujeme na osobnosti, které něco dokázaly, udávají trendy, směr a jejich práce ovlivňuje české ženy. V prvním díle jsme se podívali na zoubek cukrářce Petře Stahlové a dnes se přesuneme ke šperkům.

Zlaté české ručičky

Lucie Trnková založila svou značnu LUCIE TRNKOVÁ GLAMSTONES v roce 2014 a od té doby se jí nevídaně daří. Všechny její produkty jsou navrženy a vyrobeny v Čechách, což jim dodává na významu. 

GLAMSTONES lze volně přeložit jako kouzelné/okouzlující kameny. Věděli jste, že Luciiny šperky mají opravdu kouzelnou moc?  Jsou totiž dělané nejen s láskou, citem pro detail a vysokou kvalitu, ale především z nejvybranějších materiálů, jako jsou drahé kameny, vzácné perly, jemné kůže, kožešiny, hedvábí a kašmír, které se kombinují se stříbrem a zlatem. 

Pro koho a co tvoří

Tvorba designérky Lucie Trnkové je zaměřena především na ženy, které milují svou ženskost a rády ji nejen doplňují, ale i zdůrazňují. Monogram značky LT se objevuje a prolíná ve všech kolekcích a vznikají tak stylové kousky, na kterých již na první pohled vidíte autorský um a rozpoznatelnost vysokého stylu a jedinečného vkusu. V portfoliu značky tak najdete především náramky, řetízky, náušnice, náhrdelníky, ale také široké spektrum módních doplňků, jako jsou šály, šátky, ozdobné spony, brože, klíčenky a pásky. Samozřejmostí je převaha ručního zpracování. 

Velmi žádanou kolekcí se stávají již druhým rokem i šperky pro muže GLAMSTONES MEN. A v neposlední řadě si Lucie splnila svůj pracovní sen z dob studií na umělecké škole a vytvořila letos poprvé i kolekci HOME bytových doplňků, která je už nyní téměř vyprodána. Samostatnou část tvorby tvoří individuální šperky a doplňky na přání a míru zákazníkům.

Jen příběh nestačí

Lucie své zákazníky ráda rozmazluje a dopřává jim „něco navíc“. S novými kolekcemi šperků a doplňků se ruku v ruce přivádí k dokonalosti také jejich balení – luxusní saténový dust bag, nápadité krabičky, tašky, sladěné stuhy i ručně šité taštičky z hedvábí či kůže u limitovaných kousků – a to vše opět v návrhu a výroby z dílny návrhářky a také v typické barvě pro Lucii - fuchsiové. 

A protože každý kus je originál, tak i každý produkt má svůj certifikát pravosti, tzv. rodný list, kde si můžete přečíst nejen označení, složení či naleziště drahého kamene, ale třeba i „GLAMSTONES kouzlo“.

Za vším hledej život

Ani Lucie Trnková jako holčička nebyla v dětství výjimkou a chtěla být veterinářkou. Nakonec však přeci jen zvítězilo umělecké nadání a talent se mohl naplno rozvinout při studiích malby a keramiky. Ale přece jen to chvíli trvalo, než se začala světu designu věnovat. Po studiích ji objevil pro modeling přední český fotograf Jadran Šetlík a následovalo tak několik velice úspěšných let strávených na podpatcích, módních molech a před objektivy fotoaparátů. Nicméně to Lucii životně nenaplňovalo, a protože nic není věčné, tak se Lucie ze dne na den rozhodla jít jinou cestou a otevřela prosperující salon krásy a estetiky, kde využila získané zkušenosti, kontakty a o mnoho nových se obohatila. 

Dalším a nejvýznamnějším zlomovým okamžikem v životě Lucie Trnkové bylo narození její dcery. Všichni víme, že krásné chvíle v životě občas střídají i ty méně příjemné a péče o dceru zůstala na ní samotné. Avšak Lucie je žena činu a impulz nového života s dcerou ji povzbudil k oprášení starých zlatnických kleští z dob studií a načerpání další energie z drahých kamenů a především z tvorby krásných šperků. Nejdříve po nocích začala vyrábět pro sebe náramky a náhrdelníky, které kombinovala s jinými svými poklady ze šperkovnice. Obdiv kamarádek na sebe nenechal dlouho čekat a brzy začala tvořit první kousky i pro ně. Po roce se pak odvážila vytvořit první kolekci náramků a jak roste její dcera, rozvíjí se i její značka. 

Kde koupíte?

Potěšíme hlavně pražské zákazníky, kteří si vše mohou koupit přímo v centru Prahy v obchodním domě KOTVA ve 4. patře, BIBLOO Concept Store, kde najdete autorské kolekce předních českých a slovenských designérů a zboží luxusních světových značek na jednom místě. Ve třech stylových vitrínách, jak jinak než dle vlastního návrhu, uvidíte a můžete zakoupit aktuální a nejnovější kolekce šperků. Pokud nemáte Prahu za rohem, můžete nakupovat on-line na e-shopu na www.glamstones.cz. Zde se opět produkty různě obměňují a doplňují podle vznikajících nových kolekcí. Bestsellery samozřejmě „zůstávají“.

Kdo nosí tyto šperky?

Ikonické šperky a doplňky z ateliéru Lucie Trnkové začínají s oblibou nosit i osobnosti společenského, podnikatelského a módního života z řad VIP kadeřníků, stylistek a významných osobností. 

Značka LUCIE TRNKOVÁ GLAMSTONES se dostává do širšího povědomí prostřednictvím médií a časopisů, které publikují rozhovory se samotnou návrhářkou a také uvádějí výjimečné šperky a doplňky značky ve svých „TOP“ anebo „MUST HAVE“ tipech.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články