Koronavirus připravil o život otce dvou malých dětí. Ještě před svým odchodem jim stihl napsat dojemný vzkaz

smutná žena
Zdroj: Pixabay.com

Koronavirus dokáže být pořádně krutý, což poznala i rodina dvaatřicetiletého Jona. Otec dvou dětí s nemocí Covid-19 bojoval dlouhých osmadvacet dní, během nichž se toho hodně událo. Zdálo se, že Jon koronavirus porazí, jeho stav se lepšil a vypadalo to, že brzy zase bude se svou rodinou. Jenže osud tomu chtěl bohužel jinak a Jon v nemocnici zemřel na náhlou srdeční zástavu spojenou s koronavirem.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 28. 04. 2020 12:23

Jon se se svou manželkou Katie seznámil při studiu na vysoké škole. Jejich kamarádský vztah se brzy proměnil v milostný a zamilovaný pár se v roce 2013 vzal. Společně si prošli strastiplnou cestou k vytouženému dítěti, kterému předcházelo několik potratů a umělých oplodnění.

Složitá cesta k dítěti

Nakonec se jim to ale povedlo a Katie na svět přivedla chlapečka Braedyna, který se však narodil s vážnými neurologickými problémy a doktoři mu dávali jen šest týdnů života. Chlapeček je ale velký bojovník, kterému je v současnosti už dva a půl roku a dělá společnost své desetiměsíční sestřičce Penelope.

Katie se na plný úvazek stará o nemocného Braedyna a Jon byl tedy jediným pracujícím členem v domácnosti. Rodiče věděli, že během koronavirové pandemie musí být obzvláště opatrní hlavně kvůli malému synovi, proto vůbec nevycházeli z domu a Jon zajišťoval celý chod domácnosti sám.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený AllNewsInc (@allnewsinc),

Osudový den

„Můj manžel měl rukavice, roušky, myl si pečlivě ruce. Byl tak ostražitý, protože se moc bál toho, co by se stalo našemu synovi, kdyby to chytil,“ řekla Katie. Jenže ani to nepomohlo a Jon 24. března zjistil, že byl v kontaktu s pozitivně testovaným člověkem na koronavirus. Necítil se však nijak zvlášť nemocný, pouze byl více unavený, trpěl migrénou a přišel o čich. Poté, co mu vyšel pozitivní test, zůstal v domácí karanténě a obýval samostatnou část domu.

„Do čtyřiadvaceti hodin ale přišly záchvaty kašle, mezi kterými nemohl popadnout dech,“ řekla Katie. Jon poté zavolal do nemocnice. Doktoři mu přes týden podávali léky, ale jeho stav se nezlepšil, a on musel být zaintubován. Lékaři jej napojili na plicní ventilaci a čekali, že se plně uzdraví, ale věci se rychle změnily k horšímu.

„Lékaři se ho pokusili probudit sedmý den, ale po probuzení přišel obrovský záchvat. Proto mi zavolali přes mobilní aplikaci, abychom se mohli vidět a on řekl: Miluji tě a omlouvám se,“ uvedla Katie. Jona poté museli znovu zaintubovat, jenže mu začaly selhávat ledviny a navíc měl vysoké horečky.

Tati, jsi můj nejlepší kamarád

Jednou se probudil a při záchvatu paniky se pokusil vytrhnout ventilační trubici, a proto mu musely být podány uklidňující léky. V následujících dnech se ale jeho stav výrazně zlepšil, dokonce mu byla vysazena sedativa a Jon dokázal reagovat na okolní podněty. Tu noc Katie mluvila s doktorem, který ji ujistil, že za dva dny budou schopni jejího manžela probudit a společně začali mluvit taky o jeho uzdravení. Jenže o několik hodin později Jon prodělal srdeční zástavu a bohužel zemřel.

Katie ani doktoři nevědí, proč k tomu došlo. „Tu noc, kdy zemřel, jsem mu poslala video syna, kde říká za pomoci komunikačního přístroje: Tati, jsi můj nejlepší kamarád,“ řekla zdrcená manželka. „Jonovi ukázali video a jeho srdce se z ničeho nic zhoršilo,“ dodala.

Katie stále nemůže uvěřit, že se její manžel už nevrátí domů. Vždyť byl ještě tak mladý a měl před sebou spoustu báječných let. Ve svých osmi a 16 letech dokonce překonal rakovinu a jeho lékař tvrdil, že už od té doby uplynulo mnoho let a nemělo by mu to způsobit žádné další komplikace.

Dala jsi mi ten nejlepší život

Poté, co se ke Katie dostal Jonův telefon, našla v něm důležitý vzkaz. „Miluji tě z celého srdce. Dala jsi mi ten nejlepší život, jaký jsem kdy mohl chtít. Jsem tak šťastný a zároveň hrdý, že jsem tvůj manžel a otec Braedyna a Penny. Katie, umíš tak pečovat o ostatní a zároveň jsi nejkrásnější osobou, kterou jsem kdy potkal,“ napsal dojemně. „Řekni Braedymu, že je můj nejlepší kamarád a jsem hrdý na to, co vše dokázal a hlavně na to, že jsem jeho otec. Dej Penelope vědět, že je princezna a může mít v životě vše, co si bude přát,“ stálo taky ve zprávě.

„Přinutil vás, abyste se cítili tak milovaní. Nikdy jsem nepochybovala o tom, jak moc mě a děti miluje,“ dodala zdrcená manželka. Ve zprávě taky stálo, že si Jon přeje, aby si časem našla novou spřízněnou duši, která ji i jejich děti bude milovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články