Dojemné video zachycuje poslední společné chvíle čínského páru. Údajně měli i koronavirus

Dojemné video zachycuje poslední společné chvíle čínského páru. Údajně měli i koronavirus
Zdroj: Repro Youtube.com

Světem internetu koluje video, které vyvolává velkou dávku emocí. Je na něm zaznamenáno setkání staršího nemocného páru, který podle informací onemocněl i současným koronavirem. Jejich setkání bylo láskyplné a bohužel i konečné. Přestože byl jeden z dvojice už v bezvědomí, jejich silné pouto to v posledních chvílích nezměnilo.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 06. 02. 2020 12:29

Dojemné video se světem internetu rozšířilo díky aplikaci Douyin (čínský Tik Tok). Snímek zachycuje poslední společné chvíle manželského páru, který se na nemocničních lůžkách drží za ruce. „Dva starší osmdesátiletí pacienti s koronavirem se spolu rozloučili na oddělení JIP,“ potvrdil Jiang Wei, mluvčí čínského velvyslanectví v Panamě, který sám toto srdceryvné video nahrál na Twitter. „Mohlo to být naposledy, kdy se mohli setkat a pozdravit,“ dodal.

Prý měli i koronavirus

Celé se to odehrálo 30. ledna na jednotce intenzivní péče v Xindu No.3 People´s Hospital v čínském Chengdu. Pětaosmdesátiletý Zhang byl do nemocnice přijat 16. ledna kvůli své koronární srdeční chorobě, chronické obstrukční nemoci a také rakovině plic s kostními metastázemi. O den později se k němu připojila i jeho manželka Wen, která trpěla Alzheimerovou chorobou a byla přijata z důvodu špatného dýchání a následného omdlení. Oba navíc údajně onemocněli koronavirem.

I přes velkou snahu lékařů o její oživení Wen bohužel zůstala v bezvědomí, a tak Zhang neváhal ani minutu a požádal o to, aby svou ženu mohl ještě vidět. „V tomto životě ji už nikdy neuvidím. Chci ji naposledy vidět,“ řekl Zhang svým dětem, a tak také konal.

„Znali jsme stav pacientů, uvědomili jsme si, že to může být poslední šance, kdy se setkají,“ uvedli lékaři podle Peking-Tianjin Network. „Chtěli jsme udělat vše pro to, abychom splnili přání dědečka (Zhanga),“ dodali.

Zhang zůstává v nemocnici

Kvůli svému zdravotnímu stavu mohl Zhang svou ženu držet za ruku jen pár minut, to ale na důležitostí této poslední chvíle nic nezměnilo. Wen už sice skoro na nic nereagovala, ale vypadá to, že tyto dojemné chvíle nějakým způsobem ještě sama vnímala.

Bohužel, o den později tento dojemný příběh skončil, a Wen odešla na druhý břeh. Její manžel však nadále zůstává v nemocnici a pokračuje v léčbě. Ve svých myšlenkách určitě myslí na svou lásku, se kterou mohl strávit, i přes jejich těžkou zdravotní situaci, poslední společné chvíle. Jednou se oba opět společně setkají...

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články