Pozorná sousedka zachránila psa, jehož majitel byl kvůli koronaviru uvězněný ve Wu-chanu

Pozorná sousedka zachránila psa, jehož majitel byl kvůli koronaviru uvězněný ve Wu-chanu
Zdroj: Repro Youtube.com

V těžkých chvílích se často ukazuje, jak moc k sobě dokážou být lidé solidární a nápomocní. To se potvrdilo i v čínském městě Guangzhou, ve kterém si jedna pozorná paní všimla osamoceného a vyhladovělého psa, jemuž přes dlouhou tyč začala podávat jídlo a pití, čímž mu zřejmě zachránila život. Majitel bezmocného zvířete byl totiž uvězněn ve Wu-Chanu, který je ohniskem obávaného koronaviru.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 18. 02. 2020 11:09

Pes měl štěstí, že měl tak pozornou sousedku. Xu si zlatého retrívra ve vedlejším domě všimla už 24. ledna a o tři dny později zpozorovala, že pes leží na okenním parapetu. Jeho stav se jí ale nelíbil, vypadal totiž nemocně a hladově, a tak nic neponechala náhodě a začala konat.

Tyč s uzeninami

Xu měla podezření, že majitel psa uvízl ve Wu-chanu. Proto doma našla tyč na prádelní šňůru, uvázala na ni uzeniny a lahve s vodou a přes mezeru v okně všechno podala hladovému psovi, který se tak konečně mohl najíst. Xu s krmením pokračovala i dalších šest dnů, během nichž se taky snažila dostat do kontaktu s jeho majitelem.

Jak Xu předpokládala, tak onen pán skutečně zůstal ve Wu-chanu, ve kterém byla kvůli koronaviru zastavena veřejná doprava z města. Majitel se však spojil s úřadem správy nemovitostí a s příslušnými lidmi se domluvil, aby jeho byt otevřeli a čtyřnohého psího mazlíčka zachránili.

Xu je hrdinkou

Kdekdo se ale diví, že majitel takto nezareagoval hned, ale až po tolika dnech, kdy už mohlo být pozdě. Celou situaci naštěstí zachránila sousedka zlatého retrívra, která je teď hrdinkou. Pes byl následně odvezen do místního centra domácích mazlíčků, kde o něj hezky pečují. A často se za ním zastaví i sousedka Xu, která je ráda, že se mu daří.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články