Dvě sestry, které se nikdy nepotkaly, spojil stejný osud. Esther zemřela na španělskou chřipku, Selma podlehla koronaviru

Na rukou se nachází spousta důležitých bodů.
Zdroj: Pixabay.com

Koronavirus řádí světem a strach v lidech neutichá. Vyděšení jsou hlavně ti starší, kteří jsou jednou z nejohroženějších skupin. V Americe nedávno nemoci Covid-19 podlehla šestadevadesátiletá seniorka. Ta byla shodou okolností sestra jedné z obětí španělské chřipky. Život zkrátka dokáže psát hodně zajímavé příběhy.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 22. 04. 2020 10:58

Obávaný koronavirus se stále nezastavil a počet jeho obětí neustále roste. Nedávno nemoc Covid-19 udeřila i na domov asistovaného bydlení v Austinu v Texasu, kde žila šestadevadesátiletá Selma Esther Ryan. Nemoc ji zasáhla v plném rozsahu a ona ji bohužel nedokázala překonat. Společně s ní navíc na pomyslný druhý břeh odešli i další čtyři obyvatelé stejné sociální služby.

Zemřela po narozeninách

„Během pěti dnů jsem pozorovala matku přes okno, jak byla více a více nemocná,“ řekla pro televizní stanici KXAN Vicki Spencer – dcera Selmy. Taky dodala, že bylo velmi těžké nebýt se svou mámou v den jejích narozenin, které „oslavila“ tři dny před smrtí.

„Naše rodina se shromáždila před jejím oknem, ale bohužel už bylo zřejmé, že se stalo to nejhorší,“ prozradila zdrceně Spencer.

Jejich úmrtí dělí století

Selma tak odešla podobně jak její starší sestra Esther, jejich úmrtí však dělí jedno století. Zatímco Selma podlehla koronaviru, její sestra se stala jednou z obětí španělské chřipky, která ve světě řádila po první světové válce. Dodnes se přesně neví, kolik obětí měla na svědomí, odhaduje se ale, že to bylo mezi padesáti až sto miliony.

Selma s Esther, podle které, jak píše Miami Herald, získala své prostřední jméno, se na světě nikdy nepotkaly. Spojil je však podobný osud.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články