Covidová pacientka absolvovala dojemné setkání se svým andělem strážným. Nevím, jak vám poděkovat, plakala

Covidová pacientka absolvovala dojemné setkání se svým andělem strážným. Nevím, jak vám poděkovat, plakala
Zdroj: Showpix.cz

Pandemie koronaviru je bezpochyby emocionálně náročná pro všechny z nás. Vedle těch zdrcujících zpráv se ale někdy objeví i příběh, který člověka vyloženě zahřeje u srdce. Jeden takový se odehrál minulý týden v americkém Detroitu.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 16. 03. 2021 09:58

Američanka Heather-Elizabeth Brownová strávila s covidem-19 v nemocnici Beaumont Royal Oak neuvěřitelných 120 dní, z nichž celkem 31 se nacházela v umělém spánku na ventilátoru. Informoval o tom server Clickondetroit.com.

V kómatu jí přestalo bít srdce

Během té doby se o ni pravidelně staral zdravotní bratr z JIP Zac Mudge, který nechyběl u toho, když pacientka po téměř měsíci procitla. Stal se takovým jejím andělem strážným. „Zac za mnou přicházel každou službu. Vždycky jsem ho poznala podle culíku, který mu částečně vyčníval z ochranného obleku,“ vzpomíná dojatá Brownová.

Pětatřicetiletá školitelka si z dramatických dnů v nemocnici mnoho nepamatuje. Jedna z mála věcí, která jí utkvěla v paměti, je chvíle, kdy se probudila z umělého spánku a dověděla se, že ji během kómatu museli oživovat, protože jí přestalo bít srdce. „Jak mi to řekli, propadla jsem panice. Pak se nade mnou objevila tvář, která ke mně konejšivě hovořila a podařilo se jí mě uklidnit,“ vzpomíná. Zmíněná tvář patřila právě Mudgemu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Heather-Elizabeth Brown (@he_thebrave)

Žádná slova díků nejsou dostatečná

Brownová, která ještě celé týdny po propuštění z nemocnice měla problém se byť jen sama otočit v posteli, se rozhodla svému průvodci nejhoršími dny svého života poděkovat. Marně však hledala příležitost. Tu našla až téměř po roce díky on-line setkání prostřednictvím aplikace Zoom.

Právě tehdy Mudgemu poprvé pořádně pohlédla do tváře, kterou v nemocnici skrýval pod ochrannými pomůckami. „Řekla jsem o vás mámě i přátelům. Nejste jen skvělý profesionál, ale i skvělý člověk. Ani nevíte, jak moc jste pro mě udělal. Žádná slova díků to nedokáží dostatečně vyjádřit. Moc si toho vážím,“ rozplakala se Brownová během rozhovoru.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články