Film Grace, kněžna monacká: Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr, do hlavní role se zvažovala Reese Witherspoon

Grace, kněžna monacká je koprodukční životopisný film z roku 2014 pojednávající o životě herečky a monacké kněžny Grace Kelly.
Zdroj: Česká televize
Grace, kněžna monacká je koprodukční životopisný film z roku 2014 pojednávající o životě herečky a monacké kněžny Grace Kelly.Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa.Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka.Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země.+ 5 fotek+ 6 fotek

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Provdala se za monackého knížete. Co jste o filmu, který uchvátil svět, možná nevěděli?

Petra Járková
Petra Járková 11. 01. 2020 16:00

Grace Kellyová byla americká herečka oceněná cenou filmové akademie a monacká kněžna. V roce 1956 se vdala za monackého knížete Rainiera III., čímž získala titul Její knížecí jasnost kněžna monacká, zkráceně kněžna Grace. Zemřela v roce 1982 na následky automobilové nehody, poté co ztratila kontrolu nad vozem, údajně v důsledku mrtvice.

O jejím životním příběhu byl natočen film, ze kterého vám přinášíme několik zajímavostí.

Pocta

Snímkem Grace, kněžna monacká byl zahájen filmový festival v Cannes. Premiéra filmu byla sice plánována na podzim 2013, ale protože se režisér Dahan neshodl s producentem Harveyem Weinsteinem na podobě finálního střihu, byla odložena na další rok do Cannes.

Čeští hudebníci

Hudbu k velkolepému filmu nahrál Pražský symfonický orchestr ceněný pro svou zkušenost, profesionalitu a um.

Kritika rodiny

Na Nicole Kidman i tvůrce filmu se po premiéře spustila vlna kritiky od rodiny Grace Kelly. Prý bylo využito pochybných historických zdrojů. Sama Nicole Kidman se ale ohradila, že netočili autobiografický film, ale jen pohled do jejího tragického života.

Natáčení po celém světě

Natáčení probíhalo v Monaku, Paříži a Mentonu ve Francii, také v Janově v Itálii, v Bruselu, Lintu a Gentu v Belgii.

Výročí úmrtí

Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí kněžny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francie. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii.

Herecké alternativy

Do role Grace Kelly byly zvažovány Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron, Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Rosamund Pike, Amy Adams, January Jones a Elizabeth Banks.

Dabing od milenky prezidenta

Ve francouzské verzi Nicole Kidman nadabovala Julie Gayet, údajná milenka prezidenta Francoise Hollanda.

NA SNÍMKY Z FILMU GRACE, KNĚŽNA MONACKÁ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM GRACE, KNĚŽNA MONACKÁ SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 21:10 NA ČT1.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články