Romy Schneider tragicky přišla o syna, kvůli Delonovi chtěla spáchat sebevraždu. Zničily ji léky a alkohol

Romy Schneider se do Alaina zakoukala při natáčení filmu Christine. Žili spolu téměř šest let, pak ji Alain opustil kvůli jiné ženě.
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Romy Schneider měla skvělou hereckou kariéru a patřila k hvězdám filmového nebe. Jenže její život nebyl takový, jaký si jako mladá malovala. Postihlo ji několik tragédií a zemřela příliš brzy. Letos od úmrtí krásné Sissi uběhlo už 38 let.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 15. 07. 2020 13:28

Legendární Romy Schneider by letos oslavila už 82. narozeniny. Jenže tento svět opustila předčasně, což řada jejich fanoušků stále nedokázala přijmout. „Je to herečka, která by měla žít,“ říká se o ni.

Romy milovalo celé Německo

Romy se narodila v roce 1938 ve Vídni. Její matka na ni neměla moc času, a tak se o ni starala babička. Schneider chtěla vyrábět šperky nebo malovat, brzy ale zamířila na hereckou dráhu, kde nakonec tolik zářila.

Už v patnácti letech si zahrála společně se svou matkou ve snímku Až bílé šeříky vykvetou a o dva roky později přišla její osudová role – Sissy, kterou poté následoval i film Sissy, mladá císařovna. Z Romy se najednou stala hvězda filmového nebe, kterou milovalo celé Německo. „Konečně existuje bytost, jež nepřišla do styku s celou tou špínou ve světě,“ cituje portál berlinspectator.com slova její matky.

Z Romy Schneider se stala Francouzka

Její role se ale brzy změnila. Romy už nechtěla být tou malou holčičkou z Vídně, ale velkou dámou z Paříže. „Chci být úplně francouzská - co se týče způsobu života, lásky, spánku a šatů," uvedla. V roce 1963 pak německý list Spiegel otiskl následující slova: „Tato mladá Pařížanka už není Němkou. Vůbec ne. Toto je úplná proměna.“

Němci byli zklamaní, že je Romy „zradila“ a veškerou lásku, kterou k ní chovali, zahodili pryč. Později jí sice odpustili, to už se ale život Schneider vyvíjel zase jiným směrem.

Na filmových obrazovkách už nepůsobila jako nevinná dívka, ale jako sexy herečka, která se nebála odhalovat krásy svého těla. Přestože nikdy nestudovala žádnou hereckou školu, na kameře vypadala dokonale a říkalo se o ní, že je génius. Spousta lidí také tvrdila, že role, ve kterých hraje, připomíná ji samotnou, to ale Romy ostře vyvrátila. „Každý, kdo si myslí, že jsem jako postavy, které hraji, je idiot,“ řekla podle Güntera Krenna, jenž napsal její životopis s názvem Romy Schneider - Die Biographie.

Romy milovala Delona

Po boku Romy se objevila také řada mužů. Jedním z nich byl i Alain Delon, kterého potkala, když v Paříži točila jeden z dílů Sissy. Schneider ho milovala z celého srdce a chtěla s ním vydržet po zbytek života. Slavný pár se dokonce zasnoubil, jenže Delon ji po několika letech opustil a doma nechal jen dopis a kytici růží na rozloučenou. Romy se zhroutila a podřezala si žíly. Pokud o sebevraždu jí ale naštěstí nevyšel.

Poprvé se vdala za staršího Harryho Meyena, kterému v roce 1967 porodila syna Davida. Jenže Harry herečku psychicky týral a ona od něj i s Davidem po sedmi letech odešla. Po dvou letech se vdala znovu a tentokrát se jejím mužem stal mladší Daniel Biasini, který jí prý připomínal Delona. Romy byla zase zamilovaná a dokonce otěhotněla, jenže o dítě přišla. Až v roce 1977 se jí narodila dcera Sahar.

Tragický konec Romy Schneider

Jenže Biasini herečku podváděl, a tak ani její druhé manželství dlouho nevydrželo. Další ranou do jejího života bylo, když jí lékaři diagnostikovali nezhoubný nádor ledviny, se kterým musela na operaci. Několik měsíců na to tragicky zemřel její syn David a Romy své trápení začala řešit alkoholem, cigaretami a léky. Začala trpět depresemi, zmizela z filmového světa a na konci května 1982 bohužel zemřela. Pitva nebyla provedena a spousta lidí tak spekulovala o sebevraždě. Ta byla ale nakonec vyloučena a jako příčina úmrtí byl stanoven infarkt. Ať už to bylo jakkoliv, Romy z tohoto světa odešla předčasně a mladá.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články