Film Bazén: Vztah Alaina Delona a Romy Schneider byl plný ponižování, nevěr i fyzického násilí

Bazén
Zdroj: ČT 2
Díky filmu Bazén se Romy Schneider stala oblíbenou u francouzského publika.Delon trval na tom, že postavu Marianne nemůže hrát nikdo jiný než Romy.Natáčení probíhalo nedaleko Saint Tropez.Jak moc zvláštní to muselo být? Bylo to jejich první setkání po šesti letech od rozchodu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Jako by byl každý z nich z úplně jiného světa. Zatímco Romy byla na úrovni, neboť její předkové patřili mezi divadelní umělce, Alain se od mala protloukal u pěstounů. Chvíli pracoval jako řezník a pak vstoupil do armády. Jak se mohli dát ti dva dohromady?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 05. 2020 15:00

Novinářka Marianne si užívá dovolenou v přepychové vile u Středozemního moře. Společnost jí dělá její přítel Jean-Paul, jenž je neúspěšným spisovatelem. Chodí spolu již dva roky a zdá se, že jsou si souzeni. Jenomže pak se objeví Harry se svou dcerou Penelope. Harryho kdysi k Marianne pojil milenecký vztah. Jean-Paul o tom nevěděl, ale nyní začíná něco tušit. Atmosféra houstne. Když se pak od Penelope dozví pravdu, že ho její otec považuje za nulu, která nic nedokáže a kdyby chtěl, tak může Marianne získat kdykoli zpět, začne se na obzoru rýsovat tragédie.

Na film Bazén se můžete podívat dnes ve 20:00 na ČT 2

Poznali se v Paříži

Tehdy dvacetiletá Romy přiletěla do Paříže kvůli natáčení filmu Kristýna. A u letadla na ni nečekal nikdo jiný než, zatím pouze filmový, partner Alain Delon. Rozhodně se ale od něj nedočkala vřelého přijetí. Podal jí pouze kytici růží a odporoučel se. Než se do sebe zamilovali, častovali se takovými označeními jako nevychovaný floutek a hloupá německá husa.

Zamilovaný pár sice zahráli velmi přesvědčivě, ale ve skutečnosti nemohl jeden druhého vystát. Ledy roztály až při cestě vlakem do Bruselu. Měli se totiž zúčastnit zahájení filmového festivalu. Zprvu se nedělo nic výjimečného, opět se jen hádali, když tu náhle začali spolu flirtovat. Když třiadvacetiletý herec nabídl Romy, aby jej doprovodila zpět do Paříže, neváhala ani minutu, musela však splnit požadavek své matky, která odmítala fakt, že by spolu žili na hromádce. Na svatbu ale nikdy nedošlo. Proběhly pouze zásnuby, a to v roce 1959.

Vztah plný bolesti

Vše začalo tím, že se Delon nedokázal vyrovnat s tím, že je jeho partnerka mnohem úspěšnější. Svou zatrpklost si na ní vybíjel posměšky a urážkami. Když ale začala stoupat nahoru i jeho hvězda, přidala se k tomu opakovaná nevěra. Z Alaina se stal sex symbol, takže neměl nouzi o dychtivé a povolné fanynky. Jeho románky byly veřejnou záležitostí a Romy, jelikož ho velmi milovala, mu neustále odpouštěla.

Delon vždy tvrdil, že se Romy jen přetvařuje. Na veřejnosti prý vystupovala jako nezkušená dívka, doma se z ní měla stát upjatá německá hospodyňka. Několikrát na ni dokonce vztáhl ruku. Pak samozřejmě přišla vlna sebeobviňování, lítosti a proseb o odpuštění. Celých pět let mu to procházelo. Romy se, dle psychologů, bála ztráty další milované osoby. Tou první byl její otec, který na ni doslova zapomněl.

Rozchod a předčasná smrt

V roce 1962 si Romy zahrála ve filmu Proces na motivy Kafkova románu. Během natáčení se dozvěděla o další Alainově nevěře, a to tím nejhorším způsobem – z novin. Titulek byl výstižný: Flirt, nebo láska? Pod ním byla hercova fotografie, kterému na klíně seděla atraktivní blondýna. Delon se sice Romy opět omlouval a ujišťoval ji, že to bylo jinak, avšak když se vrátila domů, našla pouze vzkaz a kytici černých růží.

Alain ji konečně opustil. Romy se pak ještě dvakrát vdala, ale obě manželství skončila rozvodem. Poslední ranou byla smrt jejího, teprve čtrnáctiletého syna. Zemřela 29. 5. 1982 ve svém pařížském bytě. Oficiální verze úmrtí zněla infarkt myokardu. Neoficiální verze hovoří o nešťastné kombinaci léků na uklidnění a alkoholu. Alain Delon dodnes tvrdí, že se po její smrti nedokáže podívat ani na jeden film, ve kterém Romy hrála.

NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU BAZÉN SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: joliegazette.com

Zdroj fotek: ČT 2

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články