Představitel Teda Mosbyho ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku: Šikanoval sousedy, nesmí se k nim přiblížit na 7 metrů

HIMYM
Zdroj: Prima Comedy Central
Jeden z jeho nejlepších dnů v životě byl ten, kdy se jel podívat do Rwandy na gorily.Ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku si odnesl hned několik jizev. Nejhorší zranění si přivodil ve scéně, kdy měl upustit misku s horkou polévkou. Když se dotočilo, měl jednu nohu celou od krve. Stálo ho to sedm stehů.Vejce ochutnal až ve třiceti letech.Má dvě sestry, dva synovce a dvě neteře.+ 6 fotek+ 7 fotek

Josh Radnor asi už tušil, že se jeho účinkování v sitcomu Jak jsem poznal vaši matku chýlí ke konci, a tak se vrhl prakticky na všechno možné, co souvisí s kulturou či uměním: režii, psaní scénářů a knih, hraní v kapele a vystupování na prknech, co znamenají svět. Jen ty sousedské spory do toho moc nezapadají.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 04. 2020 12:00

Josh Radnor se narodil 29. července 1974 v Ohiu. Do podvědomí diváků se nesmazatelně zapsal rolí architekta Teda Mosbyho. A právě za ztvárnění Teda obdržel cenu Paula Newmana. V současnosti žije se svou přítelkyní, herečkou Minkou Kelly.

Na komedii Jak jsem poznal vaši matku se můžete podívat každý den na Prima Comedy Central.

Režisér a scénárista

Ne nadarmo se říká: drž se ševče svého kopyta. V roce 2010 se Josh angažoval ve filmu Bezvaještěprosím. A že jde prakticky o jeho dítko dokazuje fakt, že se postaral o režii, scénář a hlavní roli. I zde můžeme očekávat romantiku, vtipné hlášky a občasný záblesk dramatu. Film sleduje osudy šesti obyvatel New Yorku, kteří sice už nejsou teenagery, ale zároveň nejsou ještě tak staří, aby mohli dospět.

O dva roky později vznikl snímek Svobodná umění, do něhož se mu podařilo obsadit i Zaca Efrona. Aktuálně pracuje na sci-fi filmu The Leaves, který však zatím nedokončil. Práce na vývoji scénáře započaly již před čtyřmi roky.

Knihy a hudba

Aby Radner zúročil své znalosti z oblasti spirituality, vydal knihu One Big Blissful Thing. Ač by se dalo toto dílo považovat za svým způsobem autobiografické, nechybí popis jeho vlastního duchovního probuzení, ke kterému došel během svého života. A to není vše. Chystá se další titul, který se mu podařilo již dopředu prodat jednomu nakladatelství.

Lásku k hudbě ventiluje Josh skrze kapelu Radnor and Lee, kterou založil s australským hudebníkem Benem Lee. Muzikanti ale klamou svým vzhledem. V klipu k písni Be Like The Being by si jeden myslel, že půjde o nějaký hippie projekt (bosé nohy, příroda, úsporná produkce) a on je top ve skutečnosti sladkobolný pop. A aby toho nebylo málo, má Josh ještě vlastní kanál, kde také zpívá. A podle počtu zhlédnutí se zdá, že úspěšně.

Na jevišti

Herec se na jevišti sice neukazuje často, ale zato pravidelně a již několik let. Vidět jsme ho mohli v muzikálu o dvou lidech, kteří si píší zamilované dopisy, ale protože jeden druhého nezná, neví, že se každý den potkávají. Námět hudebního představení She Loves Me se inspiroval filmem Láska přes internet s Tomem Hanksem a Meg Ryan.

Ale aby nebylo té lásky až příliš, objevil se i ve vážněji laděném Disgraced. Co se stane, když se u večeře sejdou čtyři lidé z různých kultur? Začnou diskutovat o náboženství a politice. Jenomže nálada u stolu začíná pomalu houstnout, protože každý z účastníků má své vlastní rasové předsudky a nebere ohled na svobodnou volbu vyznání.

Soudní spor

To se Joshovi moc nepovedlo. Od roku 2018 se nemůže přiblížit k domu svých sousedů na celých sedm metrů. Vše vzniklo z toho, že se rozhodl postavit si na zahradě velkou terasu. Jenže na to neměl povolení. Jeho sousedé ho za to nahlásili a město jim vyšlo vstříc - stavba se musela strhnout, neboť zasahovala i na jejich pozemek. Herec si to však nenechal líbit a pokaždé jim vyhrožoval, když se snažili začít s bouráním. A ještě jedna věc: prý chodil často ven bez trika, a to se přece nehodí.

NA MÁLO ZNÁMÁ FAKTA O JOSHU RADNEROVI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: csfd.cz, wikipedie, YouTube, internewscast.com

Zdroj fotek: Prima Comedy Central

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články