Zabil desítky žen! Zac Efron jako sériový vrah Ted Bundy v novém thilleru

Před popravou se Bundy přiznal k 30 vraždám, pravděpodobný počet je však daleko vyšší, některé prameny uvádějí více než 100 obětí.
Zdroj: Bontonfilm
Jeho přítelkyně neměla ani tušení, s kým vlastně žije.Ted dokázal vést dvojí život, s Elizabeth byl milujícím partnerem, ve volných chvílích znásilňoval a vraždil. Elizabeth tušila, že s Tedem není všechno v pořádku, dlouho si však podezření nepřipouštěla.
Když na stole našla sekáček na maso či chirurgickou rukavici v kapse kabátu, vždy se z toho dokázal vymluvit a přesvědčit ji, že o nic nejde.V šedesátých letech byl Ted Bundy sympatický, inteligentní mladý muž, který se rozhodl studovat práva, zajímal se o politiku, literaturu a líbil se dívkám.+ 4 fotky+ 5 fotek

Už příští týden přichází do kin životopisný snímek s názvem Zlo s lidskou tváří, příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Ten na přelomu 70. a 80. brutálně znásilnil a zavraždil desítky mladých žen. Skvěle ho ztvárnil miláček dívek a žen Zac Efron.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 18. 05. 2019 10:00

Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky.

Příběh Teda Bundyho je strašlivý a v mnoha ohledech fascinující i dnes, čtyřicet let poté, co Amerika seděla přilepená k obrazovkám a sledovala soudní proces s ním. Bundy spáchal minimálně třicet vražd mladých žen, všechny omráčil, brutálně uškrtil a znásilnil, často posmrtně. Jeho krvavý koníček budil hrůzu, přesto se během procesu i po něm stal miláčkem mnoha žen a dívek.

Nebyl to žádný odporný podivín a hnusný vrah, Ted Bundy byl okouzlující, vzdělaný a inteligentní krasavec. Díky svému šarmu se vždy snadno seznámil a odvedl svou oběť bez problémů z veřejného baru někam pryč, kde mohli být sami. Dvakrát utekl z vězení, jakoukoliv vinu přes deset let popíral a věřil, že svým odzbrojujícím úsměvem a osobním kouzlem si vedle zástupu zamilovaných žen nakonec nakloní i porotu.

Zlo s lidskou tváří vzbudilo velký ohlas na festivalu v Sundance nejen obsazením hollywoodského hezouna Zaca Efrona do role Teda Bundyho, ale především jeho skvělým hereckým výkonem. Ve filmu hrají i John Malkovich, Lily Collins a také Jim Parsons neboli Sheldon z Teorie velkého třesku. Poprvé v kariéře se v hraném filmu představí frontman legendární skupiny Metallica James Hetfield.

Režisér Joe Berlinger uvedl začátkem roku na Netflixu dokument o Tedu Bundym plný autentických záběrů a rozhovorů s ním. Šarmantní vrah znovu pobláznil řadu divaček, které psaly, že Bundy je opravdu sexy, až se musel Netflix proti adoraci usvědčeného vraha veřejně ohradit.

Ted Bundy se prý stal inspirací pro stejně nebezpečného jako charismatického Hanibala Lectera.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články