Herečka Naďa Konvalinková slaví 69. narozeniny: Po rozvodu rodičů skončila v dětském domově, prošla si tvrdou šikanou

Herečka Naďa Konvalinková slaví 69. narozeniny: Po rozvodu rodičů skončila v dětském domově, prošla si tvrdou šikanou
Zdroj: Showpix.cz
Naďa Konvalinková je česká divadelní i filmová herečka a bývalá manželka komika Oldřicha Kaisera.K divadlu se dostala poprvé při studiu na Gymnáziu Jana Nerudy v Hellichově ulici v Praze. Na lidové škole umění se pak připravovala na přijímací zkoušky na DAMU.Studovala v ročníku spolu Borisem Rösnerem, Evou Jakoubkovou a Lornou Vančurovou. K jejím profesorům na DAMU patřili např. Vlasta Fabianová, Václav Voska a František Salzer. Po absolutoriu DAMU působila nejprve v Divadle J. K. Tyla v Plzni (1973–1976), poté přešla do Městských divadel pražských (1976–1994).+ 2 fotky+ 3 fotky

Oblíbená česká herečka neměla jednoduché dětství. Díky drsnému rozvodu rodičů dokonce musela nějaký čas pobývat v dětském domově, z čehož si odnesla nehezké zážitky na celý život.

Petra Járková
Petra Járková 18. 04. 2020 07:50

Naďa Konvalinková se narodila 18. dubna 1951 v Praze. Dětství však idylické neměla ani náhodou. Její rodiče se rozváděli tak divoce a bouřlivě, že musela být spolu se sestrou Ljubou umístěna do dětského domova. Tam to pro ni také nebyla žádná slast, děti ji šikanovaly a trvalo rok, než je k sobě získala babička.

Divadelní začátky

Naďu herectví lákalo už jako malou holku, proto pro ni byla DAMU jasná volba. Po jejím absolvování hrála tři roky v plzeňském Divadle J. K. Tyla a poté na mnoho let zakotvila v Městských divadlech pražských. Tam si zahrála spoustu krásných rolí, díky kterým se z ní stala obdivovaná divadelní herečka.

První televizní role

V 70. letech Naďu objevila také televize. Rozhodně však nešlo o nějaké velké charakterní role. Konvalinková se do diváckého povědomí dostala díky roli naivního děvčete z pohádky Honza málem králem nebo jako Květuška ze slavné komedie Adéla ještě nevečeřela, kde si zahrála po boku mnoha slavných hereckých kolegů.

Manželství s Kaiserem

Roku 1975 se Naďa seznámila se svým budoucím manželem, veselým společenským chlapíkem jménem Oldřich Kaiser. S hercem měla v roce 1980 svatbu, následně se jim narodila dcera, ale bohužel se díky Kaiserovým eskapádám s alkoholem roku 2005 rozvedli.

Opuštěné děti

Konvalinková už také dlouhá léta působí jako patronka nadačního fondu pro opuštěné děti. Pomáhá jim zařídit lepší život a svým nezdolným optimismem a chutí do života pravidelně kouzlí úsměv na rtech.

NA USMĚVAVOU NAĎU KONVALINKOVOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články