Seznamte se s dcerou Petry Paroubkové a bývalého premiéra Margaritou (13): Je z ní vrcholová plavkyně

Petra Paroubková přišla po dlouhé době do společnosti v doprovodu své dcery Margarity.Třináctiletá Margarita se věnuje plavání a obětuje tomu většinu svého volného času.Petra Paroubková se dlouho zdráhala dceru vystavovat mediálnímu tlaku.Na společenské akci se mezi celebritami obě dámy dobře bavily.+ 5 fotek+ 6 fotek

Dcera bývalého premiéra Jiřího Paroubka (70) a Petry Paroubkové (49), Margarita (13), se po boku maminky po dlouhé době objevila ve společnosti. V rozhovoru pro Lifee.cz Margarita prozradila, jakému sportu se aktivně věnuje, a promluvila také o tom, zda vidí nějakou fyzickou podobnost se svými rodiči. Je více po mamince, nebo po tatínkovi?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 06. 2023 12:00

Ještě v březnu loňského roku se Petra Paroubková v talkshow Na kafeečko zdráhala o dceři mluvit. "Máme takovou dohodu. Nechtěla jsem dceru vystavovat mediálnímu tlaku, a tak jsme požádali soud o zákaz medializace. O dceři nemluvíme," vysvětlovala Petra moderátorce Miluši Bittnerové. "To víte, že bych tady nejradši seděla a vyprávěla, jak je nejlepší na světě. Je opravdu krásná a šikovná, ale nechci ji do toho zatahovat."

Teď svoji Margaritu Elišku vyvedla do společnosti a společně zapózovaly fotografům. V rozhovoru pro Lifee.cz také máma s dcerou odhalují, čemu se společně věnují a jaký spolu mají vztah.

Petro, vidíme vás s dcerou po dlouhé době ve společnosti. Co vás na pražskou Náplavku přivádí?

Petra: Znám autory projektu a velice je podporuji. Znám jak Lenku Vackovou, tak Petra Kadidla. Myslím, že jejich projekt, tedy nová mobilní aplikace, je skvělá, protože dokáže ochránit to nejdůležitější, co máme, a to jsou mezilidské vztahy.

Dá se to aplikovat také na vztah mámy s dcerou?

Petra: Určitě ne, jde o vztahy mezi partnery. Ale vztahy dětí s rodiči rozhodně ovlivňují vztahy mezi partnery.

Jak s dcerou trávíte léto? Aktivně nebo odpočinkem?

Petra: Je to napůl.

Margarita: Mamka říká pravdu.

Když máte volný víkend, jak si ho užíváte?

Margarita: Trávíme spolu většinu času. Většinou koukáme na nějaký hezký film nebo něco aktivního. Občas zajdeme na výlet, ale to není tak často.

Petra: Dcera aktivně sportuje každý den a je velmi vytížená, takže ve chvílích volna se snažíme spíš společně odpočívat. Vstává opravdu brzy a chodí spát také brzy. Za den má dva tréninky nebo minimálně jeden. Odpočíváme tedy lenošivou formou - když dcera může.

Není to pro vás velký nápor, Margarito?

Margarita: Ani ne, je to v pořádku.

Školu do toho zvládáte?

Margarita: Ano.

Petra: Samozřejmě, že nelze být fantastický v obou, ale zatím se snaží a trochu ji musím brzdit. Myslím, že výkony jsou v obou oblastech zatím dobré.

Možná jsem přeslechla, o jaký sport jde.

Petra: Je to plavání.

Co vás na tom, Margarito, nejvíc baví?

Margarita: Asi obecně voda. Cit pro vodu mám, takže je to fajn.

Jak ta láska k plavání vznikla?

Petra: Úplnou náhodou. Měli jsme dům v Řecku a chtěla jsem, aby dcera uměla dobře plavat. Přes moji kamarádku, která je výborná plavkyně, jsme našli trenérku a zjistila, že tam je nějaký potenciál a talent. Také ji to velmi bavilo - hlavně ať ji to baví, tam nejde o výkonnost, i když to člověka potěší. Hlavně ať dělá sport a dělá ho s láskou.

Vy sama jste také aktivně sportovala?

Petra: Kdepak, byla jsem spíše studijní typ, takový knihomol - měla jsem ráda knížky. Takže pro mě je to vlastně seznamování s vrcholovým sportem. Každou chvilku se dozvídám něco nového. Myslím, že už mě ve všech směrech překonala, od samého začátku. Velmi jí fandím a doufám, že aktivní zůstane dlouho u jakéhokoli sportu.

Máte sportu přizpůsobený také jídelníček?

Margarita: Ne, nic speciálního. Není to ani zdravá strava, jím zkrátka to, co mi chutná. To je pro mě hlavní.

Petra: Plavci jí hodně, protože mají hodně velký výdej. Tím, že má dva tréninky denně, tak se to nedá víc řešit. Hlavně, že má dostatek proteinů. Má ráda maso a všechno ostatní. Je jí třináct let, takže ještě uvidíme, co z toho bude. Zatím nehrajeme na žádné první ligy a velké výkony, hlavně aby ji to bavilo a byla zdravá.

Co ty knížky, Margarito? Také vás berou?

Margarita: Tolik jako mámu rozhodně ne. Rozhodně čtu víc anglických než českých.

Dámy, máte nějaké společné vlastnosti?

Petra: Určitě ano, ale dcera to nerada slyší, byť by na to máma byla pyšná. Raději bych to nerozebírala.

A fyzicky si podobné také jste?

Petra: Nezapře tatínka. Myslím, že je to takový mix. Barevně i fyziognomicky, postavou, je spíše do mé rodiny, ale tatínka rozhodně nezapře.

Margarita: Já to tam nevidím, ale asi jo.

Související články

Další články