Štěpánka Fingerhutová: Po rozvodu rodičů jsem tátovi hledala partnerku na seznamce. A i já tam našla svého muže

Martin Pechlát si v seriálu Táta v nesnázích užije trápení se svými třemi dcerami, které hrají Veronika Divišová, Agáta Kryštůfková a Štěpánka Fingerhutová.Štěpánka Fingerhutová sama pochází z rozvedené rodiny, proto situaci svého seriálového táty dokáže pochopit.Štěpánka Fingerhutová bude v seriálu koketovat s kolegou Kryštofem Bartošem.Podle Štěpánky Fingerhutové to bude právě její seriálový partner, kdo bude tátovi dělat vrásky.+ 10 fotek+ 11 fotek

Hvězda seriálu Devadesátky, herečka Štěpánka Fingerhutová (27) v talkshow Na kafeečko promluvila o tom, jak těžko prožívala rozvod svých rodičů. Díky novému komediálnímu seriálu TV Nova Táta v nesnázích se k tématu rozvrácené rodiny znovu vrací - byť v odlehčené formě. V našem rozhovoru například zavzpomínala, jak svému tátovi pomáhala zakládat profil na seznamce.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 08. 2023 08:00

Herečka Štěpánka Fingerhutová (27) před časem svěřila moderátorce talkshow Na kafeečko, Milušce Bittnerové, jak traumatizujícím zážitkem může být pro dítě rozvod rodičů. "Moji rodiče se spolu nebavili od mých pěti let až doteď. Takže to bylo náročné. Když si na to teď vzpomenu, tak jsem celkem ráda, že spolu nejsou, protože si to nedovedu představit," zamýšlela se mladá herečka, kterou budeme nově vídat v seriálu Táta v nesnázích s Martinem Pechlátem v hlavní roli.

Na roky, kdy byli oba její rodiče v nesnázích, nevzpomíná v nejlepším. "Pro mě byla nejtěžší nekomunikace obou rodičů. Řešili to skrze mě. Týkalo se to i závažnějších věcí. Je jedno, z jaké to šlo strany. Bylo to nepříjemné. Myslím si, že rozvod rodičů člověka ovlivní na hodně dlouho. A i když si říkám, už je to hodně let a měla bych se dostat za to, tak to ve mně vždycky bude," míní Štěpánka.

Redakce Lifee.cz ji zastihla na tiskové konferenci televize Nova, kde jsme se na téma rozvrácené rodiny podívali z trochu jiného úhlu.

Táta brokovnici na mé partnery neměl

Štěpánko, na televizi Nova tě budeme moci od podzimu vídat v novém seriálu. Řekni nám o něm něco.

Seriál se jmenuje Táta v nesnázích a je to rodinný komediální seriál. Podle mě také trochu dramatický. Vypráví o tatínkovi samoživiteli, který má tři dospělé dcery. Už si skoro myslí, že bude žít svůj vlastní život, ale jeho dcery ho stále ještě potřebují a přivádějí ho do nesnází.

Takže pana Pechláta v seriálu trochu potrápíš?

Neřekla bych, že to budu jen já. Myslím, že si to hezky symetricky rozhazujeme mezi všechny tři dcery. Ta moje je prostředí, je studentkou práv a tatínka určitě potrápí výběrem partnera.

Stalo se ti to někdy? Potrápila jsi rodiče tím, koho jsi domů přivedla?

Nedomnívám se. Nikdy jsem neměla takového toho tatínka, který by prohlašoval, že doma číhá s brokovnicí. Vždycky byl tolerantní. Samozřejmě, že mě bránil, ale zároveň spoléhal na to, že já sama mám dobrý úsudek. Takže konkrétně tohle se mi nikdy nestalo.

Za nové partnery rodičů jsem moc ráda

V rodinném zázemí, které má v seriálu tvá postava, ti něco podobného přijde?

Ano. S mým skutečným tatínkem jsem zažila situaci, kdy jsem mu fotila fotky na seznamku a pomáhala mu zakládat profil, respektive jsem s ním tu seznamku rozebírala. A to se paradoxně děje také v našem seriálu. U toho jsem se hodně pobavila. Myslím, že pro diváky to bude zábavná scéna a pro mě tím spíš, že jsem to zažila v reálném životě.

Vím, že tvoji rodiče jsou rozvedení. Nebylo ti to spíše nepříjemné, vybírat tátovi novou partnerku?

Ne, to vůbec! Táta už je dnes šťastně zadaný a já jsem ráda, že si přes seznamku skutečně našel partnerku. Já sama mám vztah díky seznamce. V naší rodině to jede a myslím, že to bylo stejně tak úsměvné, jako v tom seriálu - ty tři dcery se opravdu snaží, aby se jejich táta měl dobře a snaží se dohlížet na jeho partnerku. To je možná to, na co narážíš - jestli moji rodiče byli opatrní vůči svému bývalému partnerovi. Tak to ano, opatrní byli, ale nesoudili ho. Já jsem teď v seriálu zažila to, co v reálném životě. Dohlížela jsem na nové partnery svých seriálových rodičů.

Aktuálně tedy asi vycházíš s novými partnery svých rodičů dobře, že?

No jasně, můj tatínek má skvělou partnerku a také moje mamka má skvělého partnera.

Související články

Další články