Vlasové proměny Dany Morávkové: Z ikonické hnědovlásky je prakticky blondýna. Brzy si vyzkouší i zrzavou

Herečka Dana Morávková překvapila na křtu nové kolekce kabelek Elega světlejšími vlasy.Žádný přeliv ani barvu prý ale nepoužila - její kadeřnice vlasy jen umyla a vyfoukala.Inaugurace nového prezidenta Petra Pavla proběhla 9. března 2023 a Dana měla vlasy viditelně tmavší.Nově budeme Danu Morávkovou vídat se zrzavou parukou v nové divadelní hře Bavič.+ 10 fotek+ 11 fotek

Herečku Danu Morávkovou (51) máme neodmyslitelně spojenou s tmavě hnědými vlasy, červenou rtěnkou a výraznými brýlemi. Nedávno se ale hrdinka Ordinace v růžové zahradě představila s výrazně světlejšími vlasy a také méně nápadnými obroučkami. Co stálo za její změnou image? A jaké další barvy vlasů či účesy herečka během kariéry vystřídala?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 27. 03. 2023 08:00

Křest nové kolekce kabelek Elega, které sama navrhuje, pojala Dana Morávková v poněkud odlišném stylu, než jsme u ní zvyklí. Namísto své oblíbené černé se zahalila do červeno-růžového kostýmku a blůzky v trendy odstínu Viva Magenta a překvapila také světlejší barvou vlasů.

„Dnes mi to říkalo víc novinářů, ale nemám pocit, že bych měla vlasy světlejší. Jen jsem byla u své kadeřnice, vlasy jsme umyly a ona je vyfoukala. Žádný přeliv mi nedávala," tvrdí Dana.

Dana Morávková se zrzavou parukou jako víla Amálka

Co se týče vlasů, zůstává Dana za všech okolností profesionálkou. Jako herečka musím dodržovat smlouvu, ale velmi často mi image kvůli roli přizpůsobují. Teď budu mít třeba v divadle v novém zkoušení paruku," prozrazuje herečka a zve čtenáře Lifee.cz do Divadla Bez zábradlí na chystané představení Bavič, ve kterém ztvární bulvární novinářku. Premiérově se v této roli představí už 5. dubna.

„Paruka je zrzavá, má ofinku a je dlouhá. Vypadám v ní jako Amálka, takže se mi trošku plní sen - ale je to taková maďarská Amálka. Budu Amálka, která tancuje čardáš," dodává Dana s humorem sobě vlastním. „Ty zrzavé vlasy vymyslel pan režisér Tomáš Mašín, abych vypadala zase úplně jinak. Aby mě diváci ani manžel nepoznali," vysvětluje oblíbená herečka.

Manžel Petr Malásek ji miluje bez ohledu na barvu

Dana přitom tvrdí, že ať už z kadeřnického salónu přijde s jakoukoliv barvou na hlavě, manžel, muzikant Petr Malásek, ji bude mít rád pořád stejně. Nevadila by mu tedy zrzavá ani blond. „Petr mě má rád, jsme spolu 27 let. Opravdu si nemyslím, že je důležité, co máte na hlavě, jako spíše to, co máte v srdci," uzavírá známá herečka.

Na vlasové proměny Dany Morávkové v průběhu let se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články