Zbyněk Drda 16 let od vítězství SuperStar: Změnou image zmužněl a stále se živí hudbou

Zbyněk Drda 16 let od vítězství SuperStar: Změnou image zmužněl a stále se živí hudbou
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Zpěvák Zbyněk Drda s mladší kolegyní ze SuperStar Sabinou Křovákovou.Sabinu potkal Zbyněk Drda také během adventního večírku Nadačního fondu Time for help.Vzpomínáte? Takhle Zbyněk Drda vypadal před 16 lety.16 let zpátky vyhrál Zbyněk Drda třetí řadu televizní soutěže Česko hledá SuperStar.+ 6 fotek+ 7 fotek

Vítěz třetí řady soutěže Česko hledá SuperStar Zbyněk Drda (35) na sebe před 16 lety upozornil jako drobný blonďatý chlapec s velkým hlasem. V rozhovoru pro Lifee.cz říká, že své účasti v klání nelituje a hodlá se dál věnovat tomu, co jej živí a baví - hudbě. Přiznává také, že by mu v budoucnu nevadilo pracovat s dětmi, které má velmi rád.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 12. 2022 12:00

Aktuálně se zpěvák Zbyněk Drda nejvíc těší na Vánoce a především na gastronomickou lahůdku své mámy, kapra na černo, bez kterého si už Štědrý den nedokáže představit.

Dlouhých 16 let v českém showbyznysu hodnotí Zbyněk s odstupem času kladně. „Já hlavně nelituji ničeho, ani těch hodně těžkých životních okamžiků. Člověk si musí olízat rány, ponaučit se z toho a jít dál," zamýšlí se zpěvák, kterého jsme potkali na oslavě prvních narozenin Nadačního fondu Time for help v pražském OC Stromovka.

Zbyněk Drda a Vánoce

Jak budete letos trávit Vánoce?

Jako každý rok, na západě Čech, v Karlových Varech - tam, kde jsem se narodil. Rodiče, brácha, synovec, moc se na ně těším.

Máte nějaké oblíbené rituály, které společně děláte?

Když jsme byli malí, tak to bylo olovo a skořápky. Každoročně jezdíme dávat zvířátkům jídlo do krmelců, samozřejmě jen takové, které můžou. Máme také jednu zvláštnost, která už se jen tak nevidí.

Jakou?

Máma připravuje kapra na černo, někdo tomu říká na modro. Je to na černém pivě, s perníkem a mandlemi. Je to hezky sladké a to si držíme. Nikdy jsme neměli nic jiného.

Vaříte také? Dokázal byste to sám připravit doma?

Já obecně moc rád vařím a odmalička mámě koukám pod ruce, takže bych to zvládnul.

Sháníte dárky na poslední chvíli, nebo je máte nakoupené už v říjnu?

Jak kdy. Když mám v hlavě jasno, tak to koupím hned, takže i letos už něco mám. Ale tento rok to bude o zážitcích. Dopřeji rodině nějaké hezké kulturní zážitky.

Věřil jste na Ježíška dlouho?

Jako dítě samozřejmě ano! Takže jsem na něj věřil zhruba do těch třiceti let.

Zbyněk Drda po 16 letech

Dlouho jsme vás neviděli. Daří se vám pracovně?

Ano, pořád zpívám. Druhá deska mi vyšla dva roky nazpět a teď nedávno jsem z té desky dotočil čtvrtý videoklip. Pořád dělám to, co mě baví, a moc si to užívám.

Neuvažoval jste nad tím vyučovat hudební výchovu děti?

Možná by mě to velice bavilo, to ano. Děti mám rád, takže se tomu do budoucna nebráním. Zatím mě baví a živí kultura, takže zpěv, občas něco namaluji a občas zvládnu i produkci. Myslím a doufám, že propojení hlavy a hlasu mě bude dál živit.

Jak hodnotíte talenty, které aktuálně na české scéně máme?

Jsem v tomto směru aktivní už 16 let, to je neuvěřitelné. Díky tomu jsem si mohl vyzkoušet roli porotce v několika soutěžích a Češi jsou opravdu šikovní a talentovaní. Není to jen hudba, ale také věda, je to spousta jiných oborů. Nové talenty se pořád rodí, potom už je to o nějaké píli a trošce toho štěstí. Hlavně bych všem poradil, aby dělali to, co mají rádi.

Nikdy jste toho nelitoval, že jste se do SuperStar přihlásil?

Ne. Já hlavně s postupem času nelituji ničeho, ani těch hodně těžkých životních okamžiků. Člověk si musí olízat rány, ponaučit se z toho a jít dál. Pořád k tomu přistupuji tak, že pokud mi bylo dáno trochu talentu, rád bych ho předával dál.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články