Bojuj jako já! Nejdojemnější vzkaz nemocné Kate Middleton poslala osmiletá holčička, která si rakovinou sama prošla

Mila Sneddon
Zdroj: Profimedia
Mila Sneddon zaujala princeznu Kate roku 2020, kdy tuto fotku zahlédla při kompletování knihy, mapující život v Británii během covidu. Tehdy čtyřletá holčička podstupovala chemoterapii kvůli onemocnění leukémií, a protože tatínek musel chodit do práce, nesměl se k ní přiblížit, aby ji náhodou nenakazil.Kate poté Milu Sneddon telefonicky kontaktovala, aby ji v jejím boji povzbudila.Když se dověděla, že dívka má ráda růžovou, slíbila jí, že až se jednou setkají, vezme si růžové šaty. A to se také v květnu 2021 splnilo.Mila Sneddon byla tehdy pozvaná na čaj do Holyroodhouse v Edinburghu+ 3 fotky+ 4 fotky

Když Kate Middleton (42) v pátek oznámila, že trpí rakovinou a podstupuje chemoterapii, začaly jí chodit povzbudivé vzkazy z celého světa. Mezi desetitisíci přáníčky vyčnívalo jedno jediné. Pocházelo od osmileté holčičky Mily Sneddon, jež si získala srdce princezny z Walesu před čtyřmi lety, kdy sama bojovala s onkologickým nemocněním. Zprávu přinesl list Daily Mail.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 03. 2024 11:45

Mila Sneddon zaujala Kate roku 2020, kdy máma tří dětí dávala dohromady fotografie pro obrazovou publikaci mapující dění v Británii během pandemie koronaviru. Od obrázku, zachycujícího čtyřletou dívku trpící leukémií, jak přes sklo dává pusu tatínkovi, který za ní kvůli lockdownu nesmí, nemohla odtrhnout oči.

Kate Middleton splnila Mile velké přání

Milu proto neprodleně telefonicky kontaktovala, a když jí dívka sdělila, že ráda venčí svého pejska, zná jména všech princezniných dětí a miluje růžovou, dostala Kate geniální nápad. Slíbila jí, že až se osobně setkají, přijde v růžové. A své slovo dodržela. S Milou se roku 2021 sešly na čaji v zámku Holyrood v Edinburghu a manželka prince Williama (41) přitom měla na sobě růžové šaty ME+EM.

S Milou se pak potkala ještě jednou, na vánočním koncertě ve Westminsterské katedrále, kde dívka předříkávala část modlitby. Když se pak Kate doslechla, že holčička rakovinu zdárně porazila, poslala jí vlastnoručně psané přáníčko.

Nejdojemnější vzkaz pro nemocnou princeznu

Nyní se karta obrátila. Je to princezna z Walesu, kdo potřebuje povzbudit, ujistit, že bude všechno v pořádku. A od koho jiného potěší povzbudivá slůvka víc, než od člověka, který něco podobného zažil? Mila proto neváhala a své "urozené kamarádce" poslala obrázek s povzbudivými slovy. "Budeš statečná, protože i já jsem byla. A budeš bojovat jako já."

Ironií osudu je, že Kate oznámila svou diagnózu přesně dva roky poté, co se Mila dověděla, že je zdravá. "Byly jsme právě nakupovat, když jsme zaslechly tu strašnou zprávu. Mila se na mě otočila a pronesla, že by Kate ráda poslala přání," nechala se pro Sunday Mirror slyšet dívčina maminka Lynda (40). "Kate Milu povzbuzovala, zajímala se o ni a podporovala ji během léčby i po jejím skončení, je proto otřesné slyšet, že nyní prožívá něco podobného ona sama. Kolem rakoviny se tvoří jistá komunita, ale není to klub, jehož členem byste chtěli být. Proto nás mrzí, co se děje, ale všichni za ní stojíme a přejeme jí brzké uzdravení."

Zdroje informací:
Dailymail.co.uk
Sunday Mirror

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články