Panenka Barbie módní ikonou léta 2023: Trendům kraluje růžová a přeslazené doplňky

Panenka Barbie módní ikonou léta 2023: Trendům kraluje růžová a přeslazené doplňky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Barbie, to je především růžová. Zajímavě se vyjímá i na oversize tričku H&M za 349 Kč.Vedle toho ale styl slavné panenky vždy ztělesňovaly taky sladce růžové šatičky. Hollister, 1 199 KčA v neposlední řadě reprezentují nejslavnější milovnici růžové pořádně vysoké podpatky, klidně i ve formě platformy, ať máte pohodlnější krok. Aldo, 2 490 KčPořádně vysokou platformou a neodolatelným odstínem Viva Magenta oplývá i letošní kolekce luxusní obuvnické značky Jimmy Choo. Cena: 18 800 Kč+ 13 fotek+ 14 fotek

Okatá krasavice s dlouhatánskými blond vlasy a nekonečně dlouhýma nohama, která plane pro všechny odstíny růžové. Novodobá módní ikona se jmenuje Barbie. Víte, jak si její styl užít letos v létě na vlastní kůži?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 30. 05. 2023 08:00

Napjatě očekávaná premiéra filmu Barbie s Margot Robbie v hlavní roli s sebou nese i trend, který je pro ikonickou panenku tak typický. Proč nám ztělesnění ženy, která je pro mnohé příliš hubená, pro jiné příliš zmalovaná nebo přehnaně infantilní, a to nejen v oblékání, přijde jako nová módní inspirace? Nechybí jí hravost a všechny její modely mají za cíl vypadat co nejroztomileji. A právě takový kousek možná ve vašem šatníku doposud chyběl. Dopřát si jej můžete, i pokud už nejste náctiletá fanynka toho idolu.

Panenka Barbie jako módní trendsetterka

Přeslazený módní směr inspirovaný Barbie a jejím dokonalým světem zaujal i princeznu z Walesu Kate Middleton (41). A to je co říci, ta si přece potrpí především na dokonale vytříbenou eleganci a i její casual šatník cílí spíše na méně výrazné kousky. Jak je vidět, barbiecore ale okouzluje napříč generacemi a najde si cestu do téměř každého šatníku. Na co se při výběru modelů podle této žhavé novinky zaměřit? 

Odmyslíme-li si plastový svět původní hrdinky, v tom reálném je módní vlna Barbiecore ještě přitažlivější. Samozřejmě jí vévodí jediná barva – pro Barbie tak ikonická růžová. S vlnou obliby růžové ale objevíte mnoho dalších pozapomenutých odstínů, ze kterých si vyberete, přestože k fanynkám této barvy odjakživa nepatříte. A výsledek vás překvapí. 

Vlnu růžové vyvolal módní dům Valentino i institut Pantone

Šílenství jménem Barbiecore se propsalo i do mnoha kolekcí známých módních velikánů, především pak módního domu Valentino, který svou kolekcí Valentino Pink PP loni na podzim spustil doslova růžovou lavinu. A ruku v ruce s trendem sladce roztomilé panenky "od Matella" jde i letošní barva roku, každoročně vyhlašovaná institutem Pantone. Tou je nepřehlédnutelná Viva Magenta, která by se v budoáru milovnice růžové vyjímala víc než stylově. 

Přestože premiéra filmu je plánována až na 21. července, svět už zaplavily ikonické doplňky, bez kterých by Barbie neudělala ani krok. Především pak sladce růžové lodičky, střevíčky či sandálky na vysokánské platformě i podpatku, které od jara najdete snad v každé módní kolekci. 

Pokud tedy hodláte po trendu inspirovaném baletním prostředím propadnout i dalšímu megahitu plnému sukýnek, mašliček, pozlátka a sladce růžových tónů, je na čase vydat se na nákupy a vyladit svůj šatník do růžova!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články