Trend léta 2023: Boty s transparentními prvky inspirovaly nejen Popelka či Barbie, ale i hit osmdesátek

Trend léta 2023: Boty s transparentními prvky inspirovaly nejen Popelka či Barbie, ale i hit osmdesátek
Zdroj: Oficiální materiály prodejce/koláž Lifee
Klasické lodičky s transparentními prvky. Mango, 799 KčPodobný model v divočejší variantě s hadím motivem. DeeZee, 760 KčSlingback lodičky s otevřenou patou reprezentují hned několik trendů v jednom. Zara, 999 KčStejný typ, překvapivá kombinace materiálů, více než příznivá cena. Zara, 699 Kč+ 14 fotek+ 15 fotek

Stejně jako dominují klasickým módním trendům, průsvitné a průhledné materiály opanovaly také sféru módních doplňků. Momentálně se nejvýrazněji prosazují na poli obuvi, které vévodí elegantní zpracování ve zcela transparentním provedení s nádechem třpytu či okouzlujícími prvky barevného ombré.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 05. 2023 08:00

Pokud si vás vlna průhledných materiálů v klasickém zpracování módních kousků příliš nezískala, průsvitnému trendu na obuvi podlehnete mnohem snáze. Neodolatelné střevíčky, sandálky i pantoflíčky s transparentními podpatky, pásky i nápadité modely průhledné do posledního centimetru totiž jasně reprezentují příchylnost k odhalené módě, aniž by z vaší pečlivě střežené pleti ukázaly příliš.

Popelka či Barbie z 80. let módními ikonami 21. století

Trend průsvitných a průhledných bot jako by plynule navázal na další aktuální hity inspirované minulostí, konkrétně osmdesátkami 20. století, kdy segment obuvi ovládaly například nepřehlédnutelné sandály či baleríny z PVC extravagancí proslulé značky Mugler. Vedle toho je výskyt tohoto ryze nepřírodního, leč velmi tvárného materiálu také jasným odkazem na další aktuální comeback, trend inspirovaný panenkou Barbie, o jejíž posedlosti plastovými střevíčky není třeba se rozepisovat. Zkrátka k ní patří na každém kroku a přenést je do ulic v dobách, které opěvují její styl trendem zvaným Barbiecore, bylo jen otázkou času.

Přestože Mugler v osmdesátkách servíroval klientele především modely s plochou podrážkou, momentální módní ikonou je zmíněná dvojice Popelka a Barbie. K těm totiž patří střevíčky s podpatky. A právě těm trend plastových prvků naprosto učaroval a nabízí nám je v mnoha provedeních, vždy ale s patřičným rozhledem. Nemusíte se nicméně bát, k dostání jsou i pantoflíčky na pohodlném mini podpatku, stejně jako sandálky vystavěné na praktické vysoké platformě, ojedinělostí vynikají i plastové modely dřeváků.

Pohádkový krok od rána do večera

A jak se nosí takové Popelčiny střevíčky? Pohádka, na kterou průhledné, průsvitné či kamínky obsypané druhy bot vyvedené především z plastu notně upomínají, skončila jednoznačně happy endem. Když budete dobře vybírat, i vy projdete v plastových transparentních střevíčcích bez úhony celým dnem – od rána až do večera. Nosí se totiž překvapivě pohodlně a noze sednou naprosto bez problémů. Navíc s devízou vyladit váš styling k dokonalosti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články