Móda z Met Gala 2023: Rihanna v předimenzované peleríně, kočičák Jared Leto a odhalené Kardashianky

Móda z Met Gala 2023: Rihanna v předimenzované peleríně, kočičák Jared Leto a odhalené Kardashianky
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Čtvrté pozvání na Met Gala pojala modelka Ashley Graham velkolepě. Předvedla dokonalou siluetu přesýpacích hodin v korzetové róbě britského návrháře Harrise Reeda, která propojila dva zdánlivě nesourodé materiály  – samet a satén.Herečka Glenn Close v kreaci návrháře Erdema Moralioglua, jenž ji na slavnostní večer i osobně doprovázel. Vlečka s volány byla tak objemná, že se ani nevešla do záběru.Vystřihovánka modelky Kylie Jenner zaujala především nápaditou volbou barvy podšívky. Ani tento model se neobešel bez pořádné vlečky.Herečka Anne Hathaway vynesla buklé róbu Versace ozdobenou krystaly Swarovski. Donatella Versace se v ní snažila propojit ikonické prvky značky, kterou řídí po smrti svého bratra Gianniho, i módního domu Chanel, jemuž léta šéfoval právě Lagerfeld.+ 9 fotek+ 10 fotek

Vzdát hold legendárnímu Karlu Lagerfeldovi. V tomto duchu se nesl letošní ročník Met Gala, největší módní události roku, kterou si nikdy nenechají ujít zástupy celebrit a  známých osobností. Kdo dorazil poslední a kdo způsobil největší poprask?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 02. 05. 2023 10:00

Přehlídka nejikoničtějších módních looků, která vždy okupuje první květnový večer roku v newyorském Metropolitním muzeu umění, letos přivítala hosty heslem: Karl Lagerfeld: Line in Beauty.” Galavečer, kterým muzeum každoročně zahajuje nový ročník výstavy kostýmů, tak zažil další jedinečnou přehlídku okázalých, bláznivých i šílených rób, již Institut Metropolitního muzea pořádá už od roku 1948.

Mezi hosty nemohla chybět šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour (73), která je vnímána jako nejvlivnější žena v módním průmyslu a od roku 1995 předsedá odborné komisi Met Gala.

Hold zesnulému návrháři přišla vzdát nepřehlédnutelným módním vyjádřením celá řada uznávaných světových osobností i celebrit. Kdo způsobil nejvíce pozdvižení na výrazně vzorovaném koberci newyorského Metropolitního muzea?

Rihanna jako nevěsta, A$AP Rocky ve skotském kiltu

Přestože na slavnostní večer dorazila bezkonkurenčně poslední, schodiště muzea určené pro defilé hostů ovládla zpěvačka Rihanna (35) s partnerem A$AP Rockym (34). Umělkyně zůstala věrná svému ikonickému těhotenskému stylu, bříško se tak i pro tentokrát stalo středobodem její módní kreace. O nadšené reakce a nekonečný zájem fotografů i hostů se postarala nepřehlédnutelná záplava růží, které obtěžkaly zpěvaččinu předimenzovanou pelerínu. Ta ukrývala sněhobílou róbu z dílny Maison Valentino s impozantní vlečkou.

Nekonečných záplav textilu bylo ostatně tentokrát k vidění bezpočet. Perlové šperky, kterými svůj takřka svatební look Rihanna doladila, pocházely z dílen klenotnictví Bulgari. Pocta někdejšímu kreativnímu řediteli módního domu Chanel vyšla Rihanně na výbornou a její ikonický styl byl nepřehlédnutelnou ozdobou letošní přehlídky kreativity. Pocta Karlu Lagerfeldovi se pak promítla i v outfitu rappera A$AP Rockyho. Jeho kompletní kreace Gucci vrstvící skotský kilt na baggy nohavice džín, doplněná o nepostradatelné šperky a ikonické detaily, také doslova dýchala zadáním večera.

Filmová Cruella de Vil připomněla Lagerfeldův osobitý styl

Záplavu stříbřitých volánů představila na schodišti Metropolitního muzea herečka Glenn Close (76) a vypadala fantasticky. Výrazný prvek jednoduchých šatů, jejichž autorem je designér Erdem Moralioglu, odkazoval na osobu Karla Lagerfelda nepřehlédnutelným bílým límečkem a manžetami, stejně jako nápadnými doplňky. Vše dohromady doladilo jinak jednoduchou siluetu třpytivých flitrovaných šatů strohého střihu odhalujících opulentně zdobené střevíčky.

Mezi nejvýraznější kreace večera ale vyhoupla tento model nepřehlédnutelná vlečka s volánovým lemem, která všem přihlížejícím doslova vzdala dech, stejně jako dokonalý nestárnoucí look představitelky Cruelly de Vil. Ta svou mladistvou energii ostatně dokazovala i před zahájením večera, když přípravy na nejvyhlášenější módní akci roku čile sdílela na sociálních sítích.

Jak se s dress codem nejsledovanějšího módního počinu roku vypořádala řada dalších známých osobností, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články