Karl Lagerfeld: Rád provokoval a šokoval. Chtěl se oženit se zvířetem. Na přehlídku si vzal herce z lechtivých filmů

Karl Lagerfeld
Zdroj: showpix
Karl Lagerfeld byl ikonou ve světě módy. Kromě návrhářství se věnoval vydavatelské činnosti, fotografování a kreslení poštovních známek. Věděli jste, že aby se vešel do luxusních obleků značky Dior, zhubl čtyřicet kilo?
Jednou se vyjádřil, že nerad spí s lidmi, které miluje. Prý to pak dlouho nevydrží.
Během života získal mnoha ocenění a čestné tituly.
V roce 2001 se na něj chystali ochránci zvířat za to, že využívá kožešiny. Jenomže to za něj schytal chudák Calvin Klein. Aktivisté si jej s Karlem spletli a hodili mu do tváře tofu koláč.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Karl Lagerfeld by přesně před měsícem oslavil 87. narozeniny. Byla to velmi výrazná a uznávaná osobnost ve světě módy. Potrpěl si na krásu a výstřednost. A právě díky neortodoxnímu přístupu k životu se o Lagerfeldovi tradovala spousta zajímavých historek. Které z nich byly ty nejšílenější?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 10. 2020 08:00

Karl Otto Lagerfeld se narodil 10.  září 1933 v Hamburku. Ve svém profesním životě se věnoval módnímu návrhářství, fotografování, kreslení poštovních známek a vydavatelské činnosti. Zemřel minulý rok v lednu na rakovinu slinivky.

Milovník koček

Lidé se dělí na milovníky koček a milovníky psů. Karl Lagerfeld patřil stoprocentně do té první skupiny. Jeho kočka Choupette se měla lépe než většina z nás. Kromě vlastního účtu na Instagramu, kde ji mimochodech sledovalo až osmdesát tisíc fanoušků, měla i dvě služebné, které jí byly k dispozici dvacet čtyři hodin denně. A to nebylo vše. Součástí týmu byl i bodyguard, šofér a veterinář.

Karl se navíc do své bílé kočičky zamiloval natolik, že si ji chtěl vzít. Musela to být opravdu velká láska, neboť jinak dával přednost mužské společnosti. V jeho životě se vystřídalo hned několik partnerů, nejdéle však vydržel s Jacquesem de Bascherem, a to dlouhých 18 let. Dokud Jacques nezemřel na AIDS.

Naštval nukleární Annu i sestru vévodkyně Kate

Lagerfeld si nikdy nebral servítky. Důkazem toho byl i výstup s “nukleární Annou” čili světoznámou šéfkou časopisu Vogue, Ann Wintour. Ta se přišla v roce 1993 podívat na jeho přehlídku. Když ale zjistila, že modely italské značky Fendi budou prezentovat herci z filmů pro dospělé, urazila se a znechuceně odešla.

Břitkým poznámkám neunikla ani sestra vévodkyně Kate, Pippa Middleton. Doslova řekl, že se mu nelíbí její obličej. Měla by se tak raději ukazovat jen zezadu. Zpěvačka Adele byla zase příliš obézní a Meryl Streep, která shodou okolností hrála ve filmu Ďábel nosí Pradu, ho naštvala tím, že místo aby skákala radostí do stropu, že by jí na Oscary zapůjčil své šaty, jej odbyla tím, že jedině, když jí za to zaplatí.

“Na těchto sociálních sítích je něco smutného. Ti lidé všude píší svá moudra a fotí se u každé hlouposti. Ale co skutečné přátelství, komunikace a ostatní lidé? Zdá se mi, jako by seděli před mluvicím zrcadlem, do něhož ale mluví oni sami,” řekl Lagerfeld. A co nikdy nedokázal skousnout, bylo selfie.

Trpěl psychickými problémy

Už od dětství se u něj rozvinula obsedantně kompulzivní porucha. Byl tak neustále ve střehu, a to i v noci, kdy se probudil při jakémkoli zvuku. Měl i určitou formu autismu. A také Aspergerův syndrom. Ten se u něj projevoval třeba tak, že dokázal zpaměti nakreslit mapu antického Řecka.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Karl Lagerfeld

Pořad Karl Lagerfeld, A Lonely King

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články