Jirka (30): Přítelkyně je posedlá sociálními sítěmi. Její poslední nápad, jak nás vyfotit, mě přiměl zvážit rozchod

Jirka (30): Přítelkyně je posedlá sociálními sítěmi. Její poslední nápad, jak nás vyfotit, mě přiměl zvážit rozchod
Zdroj: Freepik

Pro někoho jsou sociální sítě celý život a nedokáže bez nich vydržet ani den. Přesně tak to má nastavené Jirkova přítelkyně. Mladý muž je z toho nešťastný a přemýšlí o rozchodu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 05. 2023 07:00

Karolínu (26) jsem poznal přes Tinder. Líbila se mi, tak jsem jí napsal. Nenapadlo mě, že si tak sedneme, že svolí k setkání na živo. Chtěl jsem ji okouzlit hned na začátku, a vymyslel jsem tak dokonalé rande.

Sociální sítě jsou pro ni vše

Přemýšlel jsem, co by ji mohlo zaujmout. V chatu se zmínila, že ráda fotí a má ráda filmy. Tak mě napadlo vzít ji do kina do Lucerny, ze kterého přímo sálá umělecká atmosféra, byl jsem si jistý, že se jí tam bude líbit. A nespletl jsem se. Na Instagramu se hned chlubila, kam jsem ji pozval.

Fotka, kterou připadala, byla opravdu hezká. Vybrala dobrý úhel, sice ji hodně upravila, ale mně se líbila. Měla to ovšem pro mě být předzvěst toho, že Karolína je sociálními sítěmi posedlá. Pokud jí někdo z jejích sledujících nedá lajk, těžce to nese.

Pro dobrou fotku udělá cokoliv

Pochopil jsem to až po třech měsících chození. Čas s ní trávím opravdu rád a nebýt toho, že je posedlá dokonalostí a nádhernými fotkami, byl bych si jistý, že s ní budu chodit déle. Ale to, co mi navrhla před týdnem, už je přes čáru. Pochopil jsem, že je pro tu správnou fotku schopná udělat cokoliv.

Třeba se v mrazu svléknout a skočit do vody. „Otužování je v téhle době oblíbené. Určitě mi to nažene nějaké sledující,“ pravila, když jsem se jí nechápavě zeptal, proč to dělá. Nechápu ji, já bych to nikdy neudělal. Proto když před týdnem přišla se svojí prosbou, dospěl jsem k závěru, že bude nejlepší vztah ukončit.

Měla nehoráznou prosbu

„Myslíš, že bys mohl začít víc cvičit? Ráda bych přidala na Instagram naši společnou fotku. Mám vybraných pár nápadů, ale bylo by fajn, kdybys byl trošku hubenější a svalnatější,“ řekla mi. Můj nechápavý výraz na mně asi musela vidět, protože dál k tomu neřekla ani slovo. V tu chvíli mi došlo, že s Karolínou to nemá budoucnost.

Její posedlost sociálními sítěmi je na mě moc, a pokud po mně chce něco takového, nemá pokračování našeho vztahu smysl. Mně je totiž tohle všechno jedno. Instagram ani založený nemám, takže její obsesi nechápu a začíná mě tím pěkně štvát.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články