Agáta (29): Rozchod nebyl lehký, ale muselo k němu dojít. Pak se ukázalo, že jsem těhotná

Agáta (29): Rozchod nebyl lehký, ale muselo k němu dojít. Pak se ukázalo, že jsem těhotná
Zdroj: Unsplash

Agáta má za sebou vztah s fajn mužem, kterému k dokonalosti chyběla pouze jiskra. Proto se s ním rozešla. Teď ale zjistila, že je těhotná. A vůbec neví, co si s tím počít.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 03. 2023 13:00

Před šesti měsíci jsem poznala fajn kluka. Patrik (33) byl milý, hodný, vtipný a já s ním prostě ráda trávila čas. Nebyla to žádná zamilovanost ani ten stav, kdy víte, že tohle je muž vašeho srdce. Měla jsem ho prostě jen ráda.

Ve vztahu mi chyběla jiskra

Těch šest měsíců, které jsme spolu strávili, jsem si opravdu užila. Chodili jsme do kaváren, do barů i na výlety. Patrik se o mě krásně staral. Když jsem mu řekla, že mám blbou náladu, vždy ke mně přijel a snažil se mi ji všemožnými způsoby zlepšit. Někdy přivezl můj oblíbený zákusek, jindy přišel s nápadem na příjemný film.

Ve zlepšování nálady byl opravdový mistr. Našemu vztahu ale chyběla jiskra. Ten moment, kdy si řeknete, že byste pro druhého udělali cokoliv na světě. Takové to zamilované šílenství, kdy neděláte nic jiného, jen myslíte na toho druhého. Patrik mohl být sebevíc okouzlující a milující, ale já si k němu cestu nenašla.

Rozešla jsem se s ním

Proto jsem se před pár týdny rozhodla, že náš vztah ukončím. Chtěla bych v životě potkat pravou lásku a bylo mi jasné, že Patrik to opravdu není. Myslela jsem, že rozchod bude nejlepší řešení. Bylo to pro mě náročné. Zatím jsem se nikdy s nikým nerozešla, a tak jsem přesně nevěděla, jak na to.

Vybavená všemi radami, které jsem na internetu našla, jsem mu to oznámila. Nechápal, co se stalo. „Rozcházíš se se mnou tak najednou... Udělal jsem někde chybu?“ ptal se mě. Ale já mu nemohla říct, že do něj prostě nejsem zamilovaná. Zlomilo by mu to srdce.

Zjistila jsem šílenou věc

Rozchod byl opravdu bolestivý pro nás oba. Bylo mi ho líto, bolelo mě vidět, jak se trápí. To nejhorší ale mělo teprve přijít. Tento měsíc se mi nedostavila menstruace. Měla jsem zpoždění už týden, když jsem si udělala těhotenský test. Vyšel pozitivně. A protože jsem s nikým jiným nespala, je to Patrikovo dítě.

Čeká mě naprosto šílený úkol. Musím Patrikovi říct o svém těhotenství. Nevím, jak bude reagovat, ani nevím, co budu dělat. Mám si dítě nechat, nebo jít na potrat? Vůbec nechápu, jak se mi mohl život tak hrozně zamotat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články