Leona (34): Odpustit nevěru nebylo nic lehkého. Nakonec se ukázalo, že našemu vztahu prospěla

Leona (34): Odpustit nevěru nebylo nic lehkého. Nakonec se ukázalo, že našemu vztahu prospěla
Zdroj: Pixabay

Leona se tak moc snažila být ve všem dokonalá, až to málem zničilo její manželství. Myslela si, že je nastal konec, ale opak byl pravdou. Manžel byl Leoně nevěrný právě kvůli její touze po dokonalosti. Leoně to otevřelo oči a vlastně i zachránilo vztah.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 05. 2022 13:00

Když jsem zjistila, že mě manžel Tonda (39) podvedl, chtěla jsem od něj utéct. Přišla jsem si zrazená a velmi ponížená. Brala jsem to jako svou chybu. Když vás někdo podvede, musí k tomu mít nějaký důvod, ne? Já to brala tak, že je se mnou nešťastný. Celé to ale bylo jinak. Když mě požádal o odpuštění, váhala jsem. Dnes svého rozhodnutí nelituji.

Chtěla jsem být ve všem dokonalá

Jsem ten typ ženy, která rodině obětuje úplně všechno. S manželem Tondou máme syna Jakuba (6), další dítě už nám kvůli mým zdravotním potížím nebylo dopřáno. Neměla jsem v plánu se z toho hroutit. Spíše jsem se ještě víc zaměřila na rodinu a štěstí, které jsem pro nás chtěla urvat.

Po celou dobu manželství jsem se snažila být ve všem dokonalá. Pro manžela jsem dělala první a poslední. Toužila jsem po tom, aby se domů vracel rád. Vždycky jsem ho čekala s otevřenou náručí a dobrým jídlem. Pro Jakuba jsem se snažila být tou nejlepší maminou na světě. Jakmile se na obzoru objevila nějaká hádka, rychle jsem se to snažila vyřešit.

Myslela jsem si, že jsme skutečně šťastní a máme se rádi. Nenapadlo mě, čeho se dočkám. Zjistila jsem, že Tonda mě podvedl. Kdyby se sám nepřiznal, možná bych na to ani nepřišla. Když mi řekl, že se vyspal se spolužačkou ze střední školy, kterou náhodou potkal v hospodě, chtěla jsem umřít.

Moje touha být dokonalá dohnala manžela k nevěře

Celé jsem to kladla za vinu sobě. Pořád jsem si opakovala, že jsem mohla něco udělat, aby se to nestalo. Někde uvnitř jsem cítila, že je to konec. Manželovu nevěru jsem považovala za zradu, která se neodpouští. I když jsem nevěděla, kam vlastně půjdu a co budu dělat, věděla jsem, že musím jít.

Tonda to ale viděl jinak. Přišel a požádal o odpuštění. „Jak ti mohu odpustit? Líbal jsi jinou ženu. Podvedl jsi mě. A to se zkrátka neodpouští," vysvětlovala jsem mu. „A chceš znát důvod mé nevěry?" zeptal se nečekaně. „Má mě to zajímat?" reagovala jsem. „Tak mě chvíli poslouchej," vyzval mě. „Jsi skvělý člověk..." začal.

„Vlastně možná až moc. Snažíš se být ve všem dokonalá. Nepřipustíš, abys někdy udělala nějakou chybu. Doma je vše načančané, jak z nějakého filmu. Začalo mě to nudit," přiznal se Tonda. „Opakuješ moje názory, i když vím, že máš svůj vlastní. Nikdy se mi nepostavíš, nikdy se nechceš pohádat," mluvil a já se nestačila divit.

Nevěra nám zachránila manželství

„A když se mi naskytla příležitost zažít něco zakázaného, propadl jsem tomuI tak tě ale teď žádám o odpuštění. Miluji tě a chci, abychom spolu zůstali," požádal mě. Musela jsem se zamyslet nad tím, co řekl. Najednou i mě došlo, že má pravdu. Hrála jsem si na Stepfordskou paničku, což dohnalo manžela k nevěře.

Krok k velké změně se skrývá právě v mém odpuštění. Je to jistá úleva i pro mě. Už vím, že se nemusím pořád tak snažit. Že můžu být sama sebou a chybovat. Na to, co se stalo, sice nikdy nezapomenu, ale žene mě to dál. Vždycky, když se zdá, že to zase přeháním, vzpomenu si na manželova slova a nechám toho. Dalo by se s nadsázkou říct, že nevěra nám zachránila manželství.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články