Klára (38): Chtěla jsem být ve všem až moc dokonalá, manžel si kvůli tomu našel milenku

Klára (38): Chtěla jsem být ve všem až moc dokonalá, manžel si kvůli tomu našel milenku
Zdroj: Unsplash

Klára se snažila vystupovat jako dokonalá žena. Myslela si, že právě to muži chtějí. Jenže se spletla. Její posedlost dokonalým životem způsobila jediné, manžel Franta si našel milenku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 03. 2022 07:00

Myslela jsem si, že lidé se rozvádí ze dvou hlavních důvodů. Buď už ve vztahu není láska, nebo se objeví nevěra, která nabourá důvěru. Můj manžel však přišel s důvodem, který vůbec nechápu. Vadí mu moje dokonalost. Rád by žil jiný život, a ne ten, který mu nabízím.

Vždycky jsem se snažila být ve všem dokonalá

Ano, vždycky jsem se v našem vztahu snažila o naprostou dokonalost. A to ve všem. Domácnost jsem permanentně udržovala ve sterilní čistotě. Franta (44) měl za dobu našeho patnáctiletého manželství téměř každý den teplou večeři. Ráno před odchodem do práce vždy našel nažehlené košile a napařené kalhoty.

Naše děti, Jana (10) a Markéta (8), byly vždycky jako ze žurnálu. Když byly obě holky malé, ze svých principů jsem neslevila. Pořád jsem se za každou cenu snažila ukázat, že všechno zvládnu. Franta se nevracel domů do nepořádku. Hned po porodu druhé dcery jsem dřela, abych byla zpátky ve formě a zůstala pro Frantu přitažlivá. Snažila jsem se prostě být dokonalá na všech frontách.

Moje dokonalost vehnala manžela do náruče jiné ženy

Když holky povyrostly a já se vrátila do práce, moje touha být dokonalou matkou, manželkou a milenkou sílila. Tak před třemi lety jsem si občas všimla, že je Franta jiný. Odtažitý, bezdůvodně podrážděný. Drhnulo to i v sexu. Když jsem se ptala, co se děje, pokaždé tvrdil, že nic. „Když nic, tak nic," pomyslela jsem si a dál se snažila udržovat dokonalý život.

Jenže právě v této době si Franta našel milenku. Dnes vím, že Barbora je stejně stará jako já. Je rozvedená a má syna. „Co má ona, a já ne?" byla má první otázka, když to celé prasklo. „Není dokonalá," zněla jeho odpověď. „Když není dokonalá, proč si ji vyměnil za mě? Já se tak snažím..." Opravdu jsem to chtěla pochopit, protože mi to nešlo do hlavy.

„Právě proto, že není dokonalá. Umí uznat chybu, nebo to, že něco nezvládá," rozpovídal se. „To, co ty už roky neumíš. Odehnala mě tvoje posedlost být ve všem dokonalá," přiznal smutně. „Mohu to ještě napravit?" zjišťovala jsem. „Pochybuji. Jsi prostě taková," dodal a já propadla v pláč.

Nedokážu se změnit

Frantu jsem prosila na kolenou, aby zůstal, aby mě neopouštěl. Přísahala jsem, že se změním. A o to právě jde. Nechce, abych se měnila. Ale to, jaká jsem, mu přestalo vyhovovat. Cítím se hrozně. Myslela jsem si, že to, co jsem dělala, je právě to, co muži chtějí. Mít doma čisto, navařeno a přísun sexu podle libosti.

Jenže chyba lávky. Muži chtějí rovnocennou partnerku, nebo alespoň Franta takovou očekává. Nerozvádíme se teď hned. Musíme brát ohled na děti. Snažím se poučit ze svých chyb a neřešit dokonalou domácnost. Nejde mi to. Franta má pravdu. Je to ve mně a já se s tím neumím popasovat. Mrzí mě, že nám kvůli tomu krachne manželství. Můžu se jen modlit, že pak najdu někoho, kdo moji snahu ocení.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články