Ivan (61): S manželkou a kamarádem jsme vzpomínali na staré časy. A tehdy se to celé zvrtlo

Ivan (61): S manželkou a kamarádem jsme vzpomínali na staré časy. A tehdy se to celé zvrtlo
Zdroj: Freepik

Ivan se skoro po třiceti letech manželství se ženou, kterou velmi miluje, dozvěděl nečekanou pravdu, již dokáže jen těžko přenést přes srdce. Je opravdu tak důležité o svém dlouholetém partnerovi vědět úplně všechno?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 03. 2022 07:00

S Helenou (62) jsme svoji víc než třicet let a známe se ještě déle. Člověk by si řekl, že po takové době nás už na tom druhém nemůže nic překvapit. To je ale omyl. Nedávno mi manželka s mým kamarádem připravili takové překvapení, ze kterého se stále nemůžu vzpamatovat.

Pozvali jsme kamaráda na večeři

Celý problém vznikl při naší nedávné společné večeři. Můj kamarád Oldřich je vdovec, manželka mu umřela před třemi lety a od té doby žije sám. Čas od času ho proto s Helenou pozveme k nám, aby aspoň na chvíli vyšel ze svého bytu, kde tráví většinu času.

Před týdnem Helena uvařila úžasné dušené hovězí a večeře se odvíjela velmi slibně, hodně jsme se nasmáli a začali jsme vzpomínat na staré časy. A tam se to celé zvrtlo.

Dozvěděl jsem se, že spolu chodili

„Pamatuješ, jak jsme spolu chodili, Heleno? Měla jsi takový strašně bláznivý účes. Upřímně, ofina ti moc nesluší,“ smál se Oldřich. „To máš pravdu, měla jsem v té době asi nějakou krizi, když jsem se takto nechala dobrovolně ostříhat,“ přisazovala si moje žena. Já v tu chvíli zpozorněl. „Copak oni spolu někdy chodili?“ honilo se mi hlavou. Nechtěl jsem kazit večeři, tak jsem nic neříkal.

Ale když o svém romantickém dobrodružství mluvili stále dokola, nevydržel jsem to. „To jsi mi nikdy neřekla, že jsi chodila s Oldřichem,“ obrátil jsem se na Helenu. „Ale prosím tě, říkala jsem ti to nejméně dvacetkrát. Chodili jsme spolu, když jsme měli pauzu,“ řekla mi.

Vím jistě, že mi to nikdy neřekli

Já už dál nic neříkal, ale jsem si naprosto jistý, že mi Helena ani Oldřich neřekli, že spolu chodili. To bych si určitě pamatoval. Takovou věc člověk nezapomíná. Od té doby jsem na oba naštvaný, jak něco takového přede mnou mohli tajit. Nejraději bych Oldřicha už k sobě domů nikdy nepozval.

I když je jejich aférka více než třicet let stará, nemůžu se zbavit představy, jak Oldřich na Helenu sahá, jak se drží za ruce nebo se líbají. Mám to pořád před očima. Nejraději bych byl, kdyby přede mnou nic neříkali a já dál žil ve sladké nevědomosti, protože tohle mě ubíjí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články