Patricie (41): Svěřila jsem kamarádce nejtajnější tajemství. A nestačila se divit, jak s ním naložila

Patricie (41): Svěřila jsem kamarádce nejtajnější tajemství. A nestačila se divit, jak s ním naložila
Zdroj: Freepik

Patricie se svěřila kamarádce, že syna Tomáše nemá se svým manželem. Ani ve snu ji nenapadlo, že ji Lenka podrazí. Zničila tak její manželství s Jirkou. Patricie bude teď mít co dělat, aby vztah zachránila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 02. 2022 10:00

O tom, že manžel Jirka (44) není biologickým otcem našeho syna Tomáše (8), jsem chtěla navěky věků mlčet. Nikdy jsem o tom nikomu neřekla. Až nedávno. Pod vlivem alkoholu jsem se svěřila kamarádce Lence (43). V životě by mě nenapadlo, jak mě podrazí.

Náš syn není manželův

Nejsem na to hrdá, že se to stalo. Před lety jsem ulítla s jedním kolegou z jiné divize. To, že při tomto milostném dostaveníčku otěhotním, jsem si nepředstavovala ani v nejhorším snu. Když jsem zjistila, že čekám dítě, rozhodla jsem se ho vydávat za manželovo. Kolegu Ondru, který byl jeho skutečným otcem, jsem obcházela obloukem.

Občas jsem měla strach, že to praskne. Tomáš není Jirkovi zrovna dvakrát podobný, ale ten to díky bohu neřeší. Tomáše miluje a je to ten nejlepší otec na světě. I po tolika letech mě čas od času přepadnou výčitky svědomí. Dalo by se říct, že už osm let Jirkovi denně lžu. A on si to nezaslouží. Nicméně vždycky, když mě přepadne chvíle, že mu to řeknu, hned se proplesknu.

Plně si uvědomuji, co by se stalo. Jirka by určitě podal žádost o rozvod a opustil mě. Kdyby to zašlo tak daleko, že by to řekl i Tomášovi, mohlo by se stát, že mi to ani on neodpustí. Proto prostě mlčím a užívám si štěstí, které naši rodinu provází. Jenže nedávno jsem udělala chybu, které hořce lituji. Svěřila jsem své tajemství kamarádce Lence.

Svěřila jsem své tajemství kamarádce

Šly jsme s bandou ženských slavit Lenčiny narozeniny. Večer byl plný zábavy a alkoholu. Já pila jako o život. V jednu ráno jsme v jednom non stopu skončily jen já a Lenka. Ta se mě zeptala na nejtajnější tajemství, které mám. ,,Známe se roky. Je něco, co tajíš a já to nevím?“ zeptala se opile.

,,Co to je za otázku?“ smála jsem se. ,,Tak je něco?“ naléhala. A to byl ten moment, kdy jsem měla mlčet. ,,Dobře, něco ti řeknu, ale musíš mi slíbit, že budeš držet zobák,“ zašeptala jsem. ,,Spolehni se,“ přísahala, ,,tak už to vyklop!“ A já spustila: ,,Tomášek není Jirky.

Lenka vyprskla panáka. ,,Co prosím? Jak jako není Jirky?“ nechápala. ,,Kdysi jsem ulítla s Ondrou z Ostravy,“ přiznala jsem a významně na ni mrkla. ,,To teda čumím. Čekala bych cokoliv, ale tohle? Tak na to se napijeme,“ pozvedla dalšího panáka. Cestou domů jsem jí povyprávěla, jak to tehdy s Ondrou bylo.

Kamarádka vše řekla manželovi

Ráno jsem měla hlavu jako střep. Z večera jsem si pamatovala sotva půlku. Dokonce jsem zapomněla i na to, že jsem Lence svěřila své tajemství. Ona ale ne. Za pár dní na mě Jirka po příchodu domů zaútočil. ,,Tomáš není můj?“ pronesl a dožadoval se odpovědi. ,,Ticho, je vedle, hraje hry,“ snažila jsem se ho utišit.

,,Mluv! Je Tomáš můj syn?“ opakoval a já už nedokázala lhát. S Jirkou jsme se velmi ošklivě pohádali. Sbalil si věci a odešel. Snažila jsem se mu volat, ale nebral to. V telefonu už jsem měla zprávu od Lenky: ,,Promiň, ale tohle jsem si nemohla nechat pro sebe.“ Bohužel Jirka si to nenechá vysvětlit. Už řeší rozvod. Vím, že je to moje chyba, ale nemusí to takhle skončit. Snad mi dá Jirka ještě šanci. A Lenku? Tu už nechci v životě vidět.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články