Sára (28): V největším žalu jsem zavolala kamarádkám. Co jsem si vyslechla, mě zaskočilo

Sára (28): V největším žalu jsem zavolala kamarádkám. Co jsem si vyslechla, mě zaskočilo
Zdroj: Freepik

Kamarádky jsou tu od toho, aby nás podržely v těch nejtěžších chvílích. To si myslela i Sára. Avšak její přítelkyně ji opustily zrovna v době, kdy je nejvíc potřebovala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 02. 2022 07:00

S Agátou a Emou se známe od střední školy, chodily jsme do stejné třídy. Byly jsme nerozlučná trojka. Všechno jsme dělaly spolu, teď je ale všechno jinak. Opustily mě totiž, když jsem je nejvíc potřebovala.

Rozešel se se mnou přítel

Před pár týdny jsem zažila událost, která mě velmi zasáhla. Rozešla jsem se se svým dlouholetým přítelem Benem. Chodili jsme spolu pět let. Všechno se to seběhlo tak náhle. V podstatě mi oznámil, že si našel někoho jiného. Jeho přiznání mě opravdu zaskočilo.

Nikdy nic nenasvědčovalo tomu, že by náš vztah měl brzy skončit. Rozchod jsem proto hodně oplakala a ještě ten večer volala o pomoc svým nejlepším kamarádkám. Potřebovala jsem cítit jejich podporu.

Kamarádky mě odpálkovaly

K mému překvapení se ale na mě vykašlaly. „Vždyť víš, že zítra s Emou odjíždíme do Rakouska na hory. Potřebujeme se vyspat,“ odpověděla mi Agáta do telefonu, když jsem jí volala, jestli by se u mě nezastavily. Bez zbytečných vytáček mě odpálkovala, dala přednost zábavě přede mnou.

Byla jsem neskutečně naštvaná, že na mě takto zapomněly. Bylo jim jedno, že zažívám nejtěžší chvíle svého života, prostě daly přednost sobě. Situace se ale dále zhoršovala. Na horách holky strávily týden a ani jednou je nenapadlo mi zavolat nebo napsat, aby se zeptaly, jak se mi daří, jak zvládám rozchod nebo jestli nechci s něčím pomoct.

Stále mě ignorují

A i po návratu mě ignorovaly. Nepřišla mi od nich jediná soucitná zpráva. Před pár dny jsem to už nevydržela a napsala jim sama. Ptala jsem se jich, jestli by se nechtěly vidět nebo se sejít u mě doma. Jejich odpověď mě znovu zaskočila. Obě mi naprosto identicky odepsaly, že teď nemají čas, že mají hodně práce a že by bylo lepší to nechat na jindy.

Od té doby se mi neozvaly. Celou dobu, co je znám, jsem je považovala za nejlepší kamarádky. Spoléhala jsem na ně, ale co mi teď udělaly, nevím, jestli rozdýchám. Rozchod byl pro mě opravdu náročný a potřebovala jsem jejich podporu. Ony se ale ke mně otočily zády a já nechápu proč.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články