Martina (27): Po bolestivém rozchodu jsem si našla novou lásku. Bohužel to dopadlo špatně

Martina (27): Po bolestivém rozchodu jsem si našla novou lásku. Bohužel to dopadlo špatně
Zdroj: Freepik

Martina si prošla těžkým rozchodem, kvůli němuž na čas zanevřela na muže. Pak jí vstoupil do života Petr. Zdálo se, že vše je zalité sluncem, dokud Martina nezačala srovnávat Petra se svým bývalým.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 13. 10. 2021 08:00

S Honzou jsme se rozešli ve zlém. Byla to moje velká láska, ale nedokázali jsme spolu fungovat jako dva dospělí lidé. Hádali jsme se, házeli po sobě věci, věčně u nás bylo něco rozbitého. Když jsme do sebe začali strkat a já mu dala první facku, věděla jsem, že je čas odejít.

Našla jsem si nového přítele

Nevyrovnávala jsem se s tím moc dobře. Nedokázala jsem pochopit, proč jsme se k sobě chovali tak šíleným způsobem, a neuvěřitelně mě to trápilo. Odstěhovala jsem se, našla jsem si nový byt a přebíjela černé myšlenky prací. Také jsem najednou potřebovala mnohem víc peněz. Můj rozpočet na single život nestačil.

Našla jsem si odpolední brigádu ve fast foodu a potkala tam Petra. Měl v sobě něco magického, pokukoval po mně a mému zlomenému srdci pozornost vyhovovala. Když jsme si jednou vyrazili a posilnění vínem skončili ve vášnivém objetí u mě doma na podlaze, měla jsem pocit, že jsem konečně našla toho pravého. Naše těla do sebe dokonale pasovala.

Začala jsem ho srovnávat s expřítelem

Od té chvíle byl u mě Petr každý den. Pokud jsme neměli společnou směnu v práci, nonstop jsme si psali. Každá věc, která se nám během dne udála, byla důvodem ke zprávě. Zbožňovala jsem to. Bylo to pro mě úplně nové období naplněné nadějí a radostí.

Velmi brzy mě však euforie přešla a já začala srovnávat Petra s Honzou. Zkrátka se začalo projevovat, že to s Honzou stále nemám uzavřené. "Marti, půjdeme se najíst sem?" zeptal se mě Petr. A já už si v hlavě přemítala, že na tohle by se mě teda Honza nikdy nezeptal.

Dělala jsem to čím dál častěji. Srovnávala jsem, porovnávala. V mé hlavě Honza vyhrával na plné čáře. Co jsem však Petrovi nemohla upřít, byl lepší sex. Zkrátka to se mnou uměl, věděl, kam sáhnout. Ale v ostatních věcech zaostával. Nedokázala jsem mu uvolnit místo. Místo, které dřív patřilo Honzovi.

Rozhodla jsem se mu vyznat lásku

Petr to viděl, nebyl hloupý. Snažil se se mnou o tom mluvit, nevzdával to. Měl mě rád, asi víc než bych si zasloužila. Stalo se to jeden večer. Opila jsem se s kamarádkami a rozhodla se, že Petrovi vyznám lásku. V tu chvíli jsem se rozhodla, že si to zaslouží. Vlastně jsem ani nepřemýšlela nad tím, jestli ho miluju.

Přišla jsem domů a spustila. Co na něm miluju, proč si ho vážím, v čem je skvělý a jak si nedokážu představit budoucnost s nikým jiným. Byla jsem na sebe pyšná, jak jsem to skvěle zvládla. "Víš, komu jsi to vše říkala?" zeptal se mě Petr, když jsem skončila. "No, tobě, Honzí!" řekla jsem vesele. "Když mě budeš chtít příště oslovit, jmenuju se Petr," opáčil a položil mi do rukou klíče od mého bytu, které jsem mu nedávno dala.

Odešel a mně docvaklo, čím jménem jsem ho oslovila. Došlo mi, že vše, co jsem se s ním snažila potlačit, se nyní přihlásilo o pozornost. Už jsem ho nikdy neviděla. Neozval se a v práci dal výpověď. Všude si mě zablokoval. Příště si dám raději čas a z rozchodu se dostanu pořádně než ublížit cizímu člověku.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články